Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
izabran predsjednik i njegov zamjenik

Konstituiran Savjet mladih Grada Čakovca

1/6
Foto: Grad Čakovec
Savjet mladih sudjeluje u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivno uključivanje mladih u javni život te informiranje i savjetovanje mladih te daje mišljenja, prijedloge i preporuke o pitanjima i temama od interesa za mlade

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Čakovca. Za predsjednika čakovečkog Savjeta mladih za naredne tri godine izabran je Dario Gašparić iz Čakovca, dok je za njegovog zamjenika izabran Lovro Horvat iz Novog Sela Rok.

Gašparić i Horvat bili su jedini kandidati za funkcije, no postupak glasovanja morao se odraditi te su izabrani jednoglasno. Samu sjednicu je do izbora i potvrđivanja novog predsjednika vodio predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Jurica Horvat.

Jedinstven projekt u hrvatskoj 'Povijest svijeta u šest čaša' predstavljena u Gradskoj kavani

Čestitajući novom predsjedniku, naglasio je da je Savjet mladih savjetodavno tijelo Gradskog vijeća te da svojim idejama, prijedlozima i kritikama može utjecati na neke odluke, posebno one koje se tiču djece i mladih. Novog predsjednika, ali i novi saziv Savjeta pozvao je da svojim radom i angažmanom dodatno poboljšaju politike usmjerene prema mladima u Čakovcu.

Novi predsjednik zahvalio se na izboru te pozvao sve članove Savjeta na suradnju te izradu planova.

Foto: Grad Čakovec

Savjet mladih Grada Čakovca sudjeluje u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivno uključivanje mladih u javni život te informiranje i savjetovanje mladih te daje mišljenja, prijedloge i preporuke o pitanjima i temama od interesa za mlade.

Novi zaziv izabran je glasovanjem na 9. sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca održanoj 14. prosinca prošle godine, a osim Gašparića i Horvata, u njemu su i Tifani Ban, Ema Bogdan, Iva Drk, Lovro Košir, Neven Levačić, Rajna Međimurec i Miša Ovčar.

Suradnja Čakovca i Kineza Čakovec Kinezi od nas žele učiti o nogometu