Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Gradonačelnik na virtualnom summitu protiv antisemitizma 2021.

‘Možemo biti ponosni na činjenicu da smo pozitivan primjer tolerancije diljem EU’

Foto: Grad Pula
Dvadeset dva gradonačelnika te čelnici zajednica iz cijelog svijeta predstavili su ideje koje pridonose zaustavljanju rasta antisemitizma i svih oblika mržnje

Gradonačelnik Pule Boris Miletić u utorak 16. ožujka na poziv gradonačelnika grada Frankfurta na Majni Uwea Beckera sudjelovao je na virtualnoj globalnoj konferenciji Pokreta za borbu protiv antisemitizma pod nazivom “Summit gradonačelnika 2021 protiv antisemitizma”. Summit gradonačelnika protiv antisemitizma 2021. označio je pokretanje nove globalne koalicije gradonačelnika koji su predani borbi protiv predrasuda i mržnje u svim njezinim oblicima.

REKONSTRUKCIJA CESTE Uređenje županijske ceste Plesmo – Stara Subocka

Predstavljanje ideja

Dvadeset dva gradonačelnika te čelnici zajednica iz cijelog svijeta predstavili su ideje koje pridonose zaustavljanju rasta antisemitizma i svih oblika mržnje. Summit je omogućio sudionicima da se upoznaju s najboljim praksama za borbu protiv mržnje i predrasuda. O političkim rješenjima za borbu protiv antisemitizma obično se raspravlja isključivo na nacionalnoj ili međunarodnoj razini dok antisemitizam uglavnom pogađa lokalne zajednice.

– Ovaj summit ima za cilj pokazati kako lokalni čelnici mogu imati važan i trajan utjecaj u borbi protiv antisemitizma. Mi smo ti koji se moramo nositi sa svakodnevnim izazovima zajednice te provoditi zakone i projekte za koheziju zajednice i možemo angažirati građane da iskoriste svoju energiju u borbi protiv antisemitizma na lokalnoj razini. Sretan sam što živim u gradu i regiji u kojima je multikulturalnost način života i možemo biti ponosni na bogatstvo različitosti i činjenicu da smo pozitivan primjer suživota i tolerancije diljem Europe – rekao je Miletić i istaknuo kako su temeljne vrijednosti Istre koje se njeguju već desetljećima multikulturalnost, multietničnost, antifašizam i suživot.

RJEŠAVANJE PROBLEMA PARKIRANJA U SREDIŠTU NAŠICA Sagradit će se više od 200 parkirališnih mjesta

Ovim summitom pokrenuta je globalna kampanja gradonačelnika koji se zalažu za proaktivnu borbu protiv antisemitizma. Program se sastojao od plenarne sesije i nekoliko panela fokusiranih na razne teme. Tridesetak svjetskih stručnjaka i gradonačelnika okupilo se kako bi podijelili najbolje prakse i politike koje pomažu u stvaranju pozitivnih promjena u borbi protiv mržnje u gradovima i općinama.

Sudionici iz cijelog svijeta

Popis gradonačelnika koji su sudjelovali na summitu: Uwe Becker, gradonačelnik Frankfurta na Majni; Moses Elisaf, gradonačelnik Ioannine, Grčka; Konstantinos Zervas, gradonačelnik Thessalonikija, Grčka; Lindsey P. Horvath, graondačelnica zapadnog Hollywooda, Kalifornija; Steve Vaus, gradonačelnik Powaya: Heidi Harmon, gradonačelnica San Luis Obispa; Shawn R. Klein, gradonačelnik Livingstona, iz New Jerseya; Gabriel Groisman, gradonačelnik Bal Harboura; Maurizio Bevilacqua, gradonačelnik Vaughana; Francisco de la Torre, gradonačelnik Malage; Erion Veliaj, gradonačelnikTirane; Martins Stakis, gradonačelnik Rige; Greg Fischer, gradonačelnik Louisvilla; Femke Halsema, gradonačelnica Amsterdama; Remigijus Šimašius, gradonačelnik Vilniusa; John Tory, gradonačelnik Toronta; Rui Moreira, gradonačelnik Porta; Horacio Rodriguez Larreta, gradonačelnik Buenos Airesa; Kostas Bakoyannis, gradonaečlnik Atene; Philippe Close, gradonačelnik Bruxellesa; William Peduto, gradonačelnik Pittsburgha; Gabriel Groisman, gradonačelnik Bal Harboura.