Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Treće međunarodno okupljanje

Na konjičkoj reviji čak – stotinu jahača

Konjička revija
1/2
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Ove godine dolaze i gosti iz Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine, a u igrama se mogu okušati i posjetitelji. Ulaz je besplatan

Više od stotinu konja i konjanika, ali i dvadeset kočija i zaprega iz različitih krajeva sjeverozapadne Hrvatske okupit će se 23. rujna na trećoj Međunarodnoj svetoivanjskoj konjičkoj reviji u Svetom Ivanu Zelini. Sudionici će u svečani mimohod kroz grad krenuti u 10 sati s prostora turističke sportsko rekreacijske zone Prodanec (kod bivših bazena).

Sveti Ivan Zelina I ove godine u školske klupe uz besplatne udžbenike “Grad je tu da pomogne roditeljima”

Nakon povratka u Prodanec, jahači će svečano otvoriti reviju te će početi natjecanja. Najprije će se održati natjecanja kočija i zaprega, a potom će se jahači okušati u nekoliko disciplina pod nazivom: “Mijenjam konja, timska igra, 3 jahača, 1 konj”, “Brzi i žestoki – igra spretnosti i brzine”, “Tko prvi, njegova djevojka”, “Lov vještica”, “Drveni konj, timska igra, 4 jahača”.

– Pripremamo poseban šou i igre za konjanike, koji uvijek rado dođu na naš turnir. Ove godine dolaze nam i posebni gosti iz Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine, tako da revija i ove godine ima međunarodni karakter. Program će voditi glumac Marko Plavec, a naši posjetitelji moći će se okušati u šetnji s konjima i vožnji u kočijama. Očekujemo jako dobru zabavu – poručuju organizatori iz Konjičkog kluba Zelingrad.

Novi asfalt u Svetom Ivanu Zelini U gradu Sveti Ivan Zelina i okolici radi se na obnovi cesta Novi asfalt nakon poplava i bujica

Događaj se odvija uz suorganizaciju Turističke zajednice grada Svetog Ivana Zeline te uz potporu Grada Sveti Ivan Zelina i Zagrebačke županije. Ulaz je slobodan, posjetitelji se mogu okušati u igri Vitez na drvenom konju i drugim zabavnim igrama, a pobjednici će dobiti prigodne nagrade i priznanja. Goste koji dođu na reviju očekuje bogata i raznovrsna gastronomska ponuda. Cilj događaja je potaknuti uzgoj i promociju konja i razvoj konjičkih udruga, sa svrhom stvaranja novog turističkog proizvoda. Revija ima i sajamski karakter, pa vlasnici mogu konja ponuditi na prodaju.

Aquapark Zelina Sveti Ivan Zelina dobio dozvolu Vodeni park na mjestu zelinskih bazena