Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
U četvrtak se održava svečano proglašenje najuspješnijih zelinskih sportaša

Najbolji sportaši su Alen Nokaj iz savate kluba Čigra i Mihaela Nemčić iz RK Zelina

1/3
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Hokejski klub Zelina u veljači ostvario izniman uspjeh na EuroHockey Indoor Club Trophyju, kupu europskih prvaka u dvoranskom hokeju

Kako bi se naglasili zapaženi rezultati zelinskih sportaša u protekloj godini, Zajednica sportskih udruga Grada Svetog Ivana Zeline u četvrtak će održati svečano proglašenje najuspješnijih. Svečanost će biti održana u dvorani Kraluš u Pučkom otvorenom učilištu Sveti Ivan Zelina, a program će svojim nastupom uveličati Glazbena škola Zlatka Grgoševića, Područni odjel u Svetom Ivanu Zelini te Zelinske mažoretkinje.

U srijedu 22. siječnja slavi se Vincekovo i početak vinogradarske godine Sveta misa, rezanje trsova i okrepa uz kuhano vino i kobasice u kuriji Omilje

Dom vrhunskih sportaša

Tako će nagradu za najboljeg sportaša primiti Alen Nokaj iz Savate kluba “Čigra”, a za najsportašicu Mihaela Nemčić iz Rukometnog kluba Zelina. U kategoriji nagrade za najbolju žensku, odnosno mušku ekipu, nagrađeni će biti hokejaši i hokejašice Hokej kluba Zelina. Dodijelit će se i nagrade za športsku nadu, a ona će otići u ruke Ivana Vukovića iz Savate kluba Čigra i Gabrijele Gorički iz Hokej kluba Zelina. Nogometnom klubu Zelina bit će dodijeljena nagrada za zaslužni športski kolektiv, a Željki Jarec Bukal za zaslužnog športskog djelatnika.

Da zelinski sportaši nastavljaju nizati uspjehe, govori i činjenica da je Hokej klub Zelina u veljači ostvario izniman uspjeh na EuroHockey Indoor Club Trophyju - Kupu europskih prvaka, skupina B - u dvoranskom hokeju. HK Zelina, koji je ujedno i prvak Hrvatske, drugim mjestom osigurao je ulazak hrvatskog predstavnika u elitnu A skupinu Kupa prvaka sljedeće godine. Sveti Ivan Zelina, osim toga ima i vrhunske sportaše. Hrvatski olimpijski odbor, primjerice, uvrstio je savate boksača Alena Nokaja u vrhunske sportaše, a Ivicu Jakopića u drugu kategoriju.

– Zelinski sportaši u prošloj su godini ostvarili iznimna postignuća na domaćim i međunarodnim natjecanjima i bili istinski promotori grada. Čestitam svim nagrađenima uz želje da i dalje nastave nizati sportske uspjehe – kazao je gradonačelnik Hrvoje Košćec te dodao da će Grad i nadalje nastavljati ulagati u razvoj sporta i sportske infrastrukture.

39. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva “Dragi nam kaj” iz dječjih će usta još jednom odjeknuti zelinskim krajem

Tako su u prošloj godini sagrađena igrališta za rukomet i odbojku na pijesku, a uređeno je i košarkaško igralište. Obnovljen je pod u sportskoj dvorani, a vrijednost radova iznosila je 1,1 milijun kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za šport i to u iznosu od 440 tisuća kuna, te sredstvima Zagrebačke županije u iznosu od 210 tisuća kuna.

Zelina je domaćin i nekoliko važnih sportskih manifestacija koje uključuju europska i državna prvenstva te međunarodne turnire, a jedan je i od hrvatskih gradova koji je dio rute međunarodnog biciklističkog natjecanja Tour of Croatia. Jedna od “mlađih” sportskih manifestacija svakako je “Bregdown flowday” u organizaciji Kluba SIC, a već dvije godine okuplja veliki broj zaljubljenika u brdski biciklizam. Enduro brdska biciklistička staza duljine 10km nalazi se na Zelinskoj gori, blagog je nagiba, ali s nekoliko ozbiljnih skakaonica i mostova, stoga pruža pravo “bregdown” iskustvo.

Jednom godišnje na samom gradskom trgu sportske udruge i klubovi okupljaju se i predstavljaju svoj rad kako bi potvrdili da je Sveti Ivan Zelina grad sporta te potaknuli građane svih dobnih skupina, a posebno djecu, na aktivno bavljenje sportom.

wi-fi internet Sveti Ivan Zelina Surfajte besplatno u centru grada

Stoljetna sportska tradicija

Sveti Ivan Zelina može se pohvaliti i dugom sportskom tradicijom. Prvo športsko društvo osnovano je 1907. godine. Bio je to Nogometni klub Zelina. Sveti Ivan Zelina bio je domaćin republičkim prvenstvima u plivanju – 1948., 1949. i 1950. godine, a dao je i brojne priznate sportaše koji su braneći boje zelinskih, ali i zagrebačkih klubova pronosili slavu hrvatskog sporta – sjajni nogometaši Rac, Horvatić, Grčević, Klobučar te atletičari Podvorec i Celinić. Prvaci bivše države bili su Vlado Kocman u streljaštvu, Marijan Podvorec u atletici i Zlatko Ivančan u motocrossu.