Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
DV-SI Rin Tin Tin

Novo dvorište za pulske vrtićarce

Obnovljeno dvorište DV-a Rin Tin Tin
1/3
Foto: Grad Pula
U sklopu radova uredilo se dvorište ukupne površine od 1400 m2, a postavila se i antitraumatska podloga na dijelu od oko 150 m2

Uoči početka nove pedagoške godine, zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci posjetila je DV-SI Rin Tin Tin u kojem su se ovog ljeta odvijali radovi na obnavljanju infrastrukture i podizanju kvalitete boravka mališana u vrtićkom objektu i dvorištu, priopćili su iz gradske uprave.

Prilikom posjete, zamjenica gradonačelnika Pule izrazila je zadovoljstvo završenim radovima te je podsjetila kako je i ove godine za svu djecu na području grada Pule osiguran smještaj u vrtićkim ustanovama.

Pula STRATEŠKI DOKUMENT Predstavljen Lokalni program za mlade Grada Pule i projekt za mlade SOS

- Mališane će vrlo brzo, sigurna sam, razveseliti ovo prekrasno novouređeno dvorište na kojemu su sada višestruko poboljšani uvjeti boravka na prostoru kojemu gravitira znatan broj vrtićke djece - kazala je zamjenica gradonačelnika Puh Belci.

Ravnateljica DV-SI Rin Tin Tin Tamara Brussich zahvalila se Gradu Puli na osiguranim sredstvima iz gradskog proračuna koji su omogućili realizaciju ovog projekta.

- Sveukupna vrijednost investicije iznosila je 175.000 kuna, a izvođač radova je bilo trgovačko društvo Castrum Pula 97 d.o.o. te nam sada samo predstoji završno dotjeravanje dvorišta i prostora vrtića do ponedjeljka kada nam se uz našu stariju generaciju djece pridružuju i novoupisani mališani - kazala je ravnateljica Brussich.

U DV-SI Rin Tin Tin na Glavinićevom Usponu pri centralnoj zgradi tako su prijevremeno završili radovi na uređenju dvorišta koje će potpuno spremno dočekati mališane u novoj pedagoškoj godini. U sklopu radova uredilo se dvorište ukupne površine od 1400 m2, a postavila se i antitraumatska podloga na dijelu od oko 150 m2. Dvorište koristi osam odgojnih skupina i to djeca iz centralne zgrade vrtića te područnog vrtića Giardini.

Izložba u Puli Raznolikost je bitna Sharky i Dinko znaju sve odgovore

Pored radova na uređenju dvorišta, u vrtiću se kao i svakog ljeta obavljaju i radovi na redovnom održavanju. Za čim kvalitetnije uvjete boravka djece, osvježile su se sobe dnevnog boravka i pomoćnih prostorija kao i hodnika te se nanovo lakirao parket. U planu je i nabavka novih didaktičkih pomagala te igara za potrebe djece u ukupnoj vrijednosti od 50.000 kuna.

Osim radova u DV-SI Rin Tin Tin ovog su ljeta završeni i radovi na kompletnom uređenju i sanaciji sanitarnih čvorova u područnom objektu Rožica, Dječjeg vrtića Pula. U sklopu radova u vrtiću kojeg pohađa 85 djece, uklonjene su sve stare i dotrajale cijevi, postavljene su nove keramičke pločice i ugrađene su nove tuš kabine za svu djecu jasličke i mlađe vrtićke dobi. Vrijednost radova iznosila je 203.000 kuna. Također, u dječjem vrtiću Centar koji se nalazi na adresi Rižanske skupštine 4, izrađena je rampa za osiguranje pristupačnosti osobama s teškoćama u kretanju i majkama s dječjim kolicima, a vrijednost radova iznosila je 31.900 kuna.

Klupa za dojenje u Puli Prijatelj djece Prva MAM klupa za dojenje i previjanje u Puli