Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica 1433 pregleda
Crikvenica

Od Valentinova postaju nova ljubavna destinacija

Crikvenica
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Grad Crikvenica ove godine obilježava 130 godina turizma, a za vrijeme Valentinova postat će ljubavna destinacija s novom šetnicom, mjestima za ljubljenje i raznim kulturnim, gastronomskim i sportskim aktivnostima za parove

Od veljače u Poreču, Pazinu i Crikvenici te tri talijanska područja započinje uvođenje nove turističke ponude, s prirodnom i kulturnom baštinom u središtu zbivanja. Riječ je o sustavu usluga na kojem se od siječnja intenzivno radi putem projekta EU-a I-Archeo.S., a što građane i njihove goste očekuje već na zimu najavljeno je u Gradu Poreču.

projekat Challenge IT i Turn Projekti brodske Razvojne agencije TURN i Challenge IT za pomoć poduzetnicima i nezaposlenima

Kako bi ponudili kvalitetne kulturno-turističke sadržaje i izvan glavne sezone Pučko otvoreno učilište Poreč, Grad Pazin, Grad Crikvenica, nositelj projekta Teatro Pubblico Pugliese iz Barija, Teatro Marche iz Ancone i Regione Abruzzo nizom su se aktivnosti od početka godine posvetili uspostavljanju integriranog sustava usluga. Na lokalnim radionicama s dionicima iz kulture i turizma razvijani su novi itinerari, zatim su osnovani javno-privatni klasteri, u završnu fazu ulazi razvoj web-aplikacije koja će objediniti sve sadržaje.

- Grad Pazin se kroz projekt koncentrirao na brendiranje destinacije, a novu će ponudu predstaviti od 1. do 4. veljače u sklopu Dana meda. Itinerari će se bazirati na autentičnom doživljaju, enogastronomskoj ponudi, outdoor turizmu, ali i vremenskim uvjetima, odnosno čuvenoj pazinskoj magli. Bitnu će ulogu u novoj turističkoj priči igrati i pazinski cukerančić, zaštićen kao kulturno dobro - pojasnio je gradonačelnik Renato Krulčić.

Grad Crikvenica ove godine obilježava 130 godina turizma, a za vrijeme Valentinova postat će ljubavna destinacija s novom šetnicom, mjestima za ljubljenje i raznim kulturnim, gastronomskim i sportskim aktivnostima za parove. Gradonačelnik Damir Rukavina naglasio je da će se zaljubljeni na ljubavnoj rivijeri moći zasladiti i prvim crikveničkim vinom, a projekt bi trebao pomoći i razvoju OPG-ova čiji se broj na crikveničkom području trude povećati.

boćalište Potpisan ugovor Za dvije godine dobivaju boćalište 'Gornji kraj'

- Poreč će dobiti novi festival od 29. travnja do 6. svibnja, radnog naziva Tjedan kulture življenja u Poreču. Kroz projekt se dosad istraživao identitet Poreča kao istaknutog turističkog grada, a nova će ponuda valorizirati baštinu i umjetnost. Radi se i na uslugama u kulturi koje bi bile dostupne tijekom cijele godine, poput unaprjeđenja stručnog vodstva kompleksom Eufrazijane. Tjedan kulture bit će autentičan, isprepleten raznovrsnim programima, a cilj je da postane i ostane dugogodišnji projekt ne samo Učilišta već čitavog grada - najavila je ravnateljica Snježana Radetić.

Projekt ukupne vrijednosti 1,176.243 eura financiran je u okviru programa za prekograničnu suradnju 2014.-2020. Interreg V-A Italija-Hrvatska, s 999.806,55 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se od siječnja 2018. do lipnja 2019.

I-Archeo.S. dosad je okupio poduzeća, razne obrte, udruge, organizacije, pružatelje javnih usluga, ustanove i stručnjake iz kulture i turizma, koji su pronašli vlastiti interes u sudjelovanju i pridružili se novoosnovanim klasterima. Klasteri se, pak, obvezuju djelovati barem pet godina od završetka projekta, pa bi održivost u ovom slučaju trebala biti zagarantirana, dok će objedinjena, zajednička ponuda podići vrijednost svake uključene destinacije.

Cvjetno – slatki dani traju od 13. do 16. rujna Cvjetno – slatki dani Čokolada i cvijeće uvod u jesen