Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Radovi gotovi do kraja godine

Potok Topličica opet će puniti zelinske bazene

Akcija čišćenja potoka Topličica
1/7
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Ova crpna stanica od presudne je važnosti za budućnost Aquaparka jer bi prestanak rada pumpe rezultirala vrlo brzim povratom vode i time pražnjenjem velikih bazena ovog budućeg vodenog parka

Iako su bazeni prije 14 godina prestali sa radom, voda nije nikuda otišla, već kao i stoljećima prije toga kontinuirano izvire i puni potok Topličicu. Ovo izvorište, s temperaturom vode ugodnih 23,5 stupnjeva opskrbljivat će vodom veliki Aquapark Zelina, a više od dvije godine trajali su radovi na pripremi potrebne dokumentacije uz probna ispitivanja i crpljenja vode na ovom izvorištu, koje je zadnjih godina bilo zapušteno.

Rexpo sajam 2018. rexpo sajam 2018. Projekt Aquapark Zelina zainteresirao mnoge

Ovaj je potok, naime, punio i stare zelinske bazene, no s obzirom na to da su bazeni prestali raditi, zahvaćanje vode je prestalo, a izvorište ostavljeno svom prirodnom toku.

Ova crpna stanica od presudne je važnosti za budućnost Aquaparka jer bi prestanak rada pumpe rezultirala vrlo brzim povratom vode i time pražnjenjem velikih bazena ovog budućeg vodenog parka, koji će se realizirati u fazama. Zahvaljujući sposobnosti i domišljatosti izvođača radovi su sada mogući, no pumpa mora konstantno biti u pogonu kako bi se moglo nesmetano raditi.

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

U lipnju ove godine je dobivena građevinska dozvola, a dosad su već odrađeni temelji, čime je podignuta kvota građevinskih radova iznad nivoa vode izvorišta, pa će se nastavak radova odvijati bez navedenih problema. Rok završetka ovih radova planiran je do kraja godine.

A uz izvorište Topličica, u tijeku je rekonstrukcija dijela ulice Vladimira Nazora, prilaznoj cesti do budućeg aquaparka. Ovo je jedna od predradnji koju grad Sveti Ivan Zelina treba osigurati za potrebe izgradnje aquaparka, a uz cestu se postavlja i sva potrebna komunalna infrastruktura.

Zelingrad Predstavljena je dokumentacija za projekt vrijedan 32 milijuna kuna Obnavlja se srednjovjekovni Zelingrad