Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Ministarstvo državne imovine

Potpisana tri ugovora o darovanju zemljišta i nekretnina u Baškoj Vodi i Makarskoj

Goran Marić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
U manje od mjesec dana od kada smo podnijeli zahtjev za 'Villu Irenu', potpisali smo ugovor, rekao je gradonačelnik Makarske Jure Brkan

Potpisivanjem tri ugovora, Ministarstvo državne imovine darovalo je Baškoj Vodi i Makarskoj zapuštene nekretnine čijim će se stavljanjem u funkciju potaknuti gospodarstvo, kultura i obrazovanje.

Malakološki muzej franjevačkog samostana utemeljio je cijenjeni prirodoslovac fra Jure Radić Malakološki muzej Makarska izgleda fantastično, a otvorit će ga premijer Plenković Više od 3000 primjeraka školjki razgledavat će se i uz zvučne efekte

U priopćenju Ministarstva navodi se da su u Baškoj Vodi ministar državne imovine Goran Marić i načelnik Općine Baška Voda Joško Roščić potpisali ugovor kojim Ministarstvo općini daruje zemljište za poticanje gospodarskog razvoja i razvoja komunalne infrastrukture.

Riječ je o nekretnini koja je "desetljećima bila ničija, bez čuvara i vlasnika", a dana je općini i njenim ljudima "da živi s njima“, rekao je tom prilikom ministar Marić.

Načelnik Roščić istaknuo je da je riječ o dragocjenom poslu.

- Ovo je potez za vidljivi razvoj i dobrobit naše Baške Vode - dodao je.

Od 9 do 11 sati čistilo se podmorje u pojasu od lučice Plišćevac, duž cijelog poluotoka Sv. Petar pa sve do kraja Donje luke Nakon akcija Think blue i Velika čistka Makarska čeka sezonu uređena i čista U samo dva sata izronili 4,6 tona otpada

Ministar Marić potom je u Makarskoj s gradonačelnikom Jurom Brkanom potpisao dva ugovora. Prvim Ministarstvo daruje Makarskoj "Villu Irenu“ za potrebe muzeja Grada Makarske, u vrijednosti 5 milijuna kuna, a drugim je darovalo zgradu za projekte u kulturi, znanosti i obrazovanju.

- U suradnji s Ministarstvom doživjeli smo gotovo nezamislivo. U manje od mjesec dana od kada smo podnijeli zahtjev za 'Villu Irenu', potpisali smo ugovor. Formiranje Ministarstva državne imovine promijenilo je sliku Hrvatske. Zato zahvaljujemo ministru Mariću i njegovim suradnicima na potpori i učinkovitosti - rekao je gradonačelnik Brkan.

- Kad ovo radimo, imamo vrlo jednostavnu premisu: država ima imovinu koja je zapuštena, ona je na dohvat ruke i očiju gradu Makarskoj koja tu imovinu treba. Ovim činom, upravo takvu imovinu stavljamo u funkciju života ljudi u ovom bisernom, kamenom gradu - rekao je ministar Marić, stoji u priopćenju Ministarstva.

Unapređenje usluge u novoj turističkoj sezoni U prizemlju palače Tonolli uređuje se multimedijski Centar za posjetitelje