Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Prilagodba novim okolnostima

Povratak u omiljeno kino Valli – radnim danom dvije projekcije, a vikendom uz matineje za djecu tri

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Raspored je napravljen tako da između dviju projekcija bude minimalno sat vremena pauze kako bi se u to vrijeme dezinficirale sve površine izložene dodiru

Pulska publika s nestrpljenjem je dočekala nastavak rada omiljenog kina Valli, o čemu svjedoče mnogobrojne dobronamjerne poruke koje su pristizale proteklog tjedna. Čim su službene epidemiološke mjere za održavanje programa u zatvorenom pristigle, prilagodili su organizaciju novim okolnostima imajući na umu da gledatelji i dalje uživaju u najudobnijim kinosjedalima u gradu. Voditeljica Tanja Miličić i djelatnici kina potpuno su pripremili programsku i organizacijsku koncepciju za nastavak rada te su s nestrpljenjem dočekali povratak publike.

Korisnici Gradske knjižnice Pula, poštujući posebne mjere, dolaze po nove naslove Porastao interes Puljana za iBiblos, servis za posudbu e-knjiga; sa 180 došli na 802 člana

Maksimalno 45 posjetitelja

Trenutačni raspored tako se sada sastoji od dvije projekcije radnim danom, odnosno tri subotom i nedjeljom jer tada u jutarnjem terminu imaju matineje za najmlađe. Raspored je napravljen tako da između dviju projekcija bude minimalno sat vremena stanke kako bi se dezinficirale sve površine. Kapacitet sjedećih mjesta ograničili su na maksimalnih 45 posjetitelja odjednom.

– Cjelokupna distribucija filmova sada je na pauzi i projekcije hitova koji su bili najavljeni za ovaj dio godine odgođeni su za jesen. No, tu su brojni nezavisni filmovi koji su prepoznati i nagrađeni na drugim festivalima i koje ćemo redovito uvrštavati u program s obzirom na to da je riječ o vrlo vrijednim naslovima, ali koji ne raspolažu marketinškim kanalima kojima se blockbusteri inače služe – rekla je Gordana Restović, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, pod čijim okriljem djeluje i kino Valli.

Puljani su sa zadovoljstvom dočekali i vijest da će se ovogodišnji 67. Pulski filmski festival ipak održati, a ravnateljica Restović kaže kako su, od trenutka kada su dobili informaciju da mogu nastaviti s planiranjem festivala, odmah otvorili prijave za natjecateljske programe. Poziv je bio otvoren do 1. lipnja, zajedno s programom Kratke Pule, potom očekuju potvrdu programa od Festivalskog vijeća do polovice lipnja.

Vizualni identitet i unutrašnja signalizacija bazena najbolji u Europi Kompleksu Gradski bazeni u Puli prestižna nagrada European Design Awards - Best of Show

– Premda će ovogodišnje izdanje biti sadržajno suženo, vjerujem da će publici biti važno što će se program u Areni održati u cijelosti. Teško je predvidjeti ishode ovogodišnje manifestacije, mnogi su parametri koji su nam nepoznati zbog „novog normalnog“ i čini se da je nakon ovog iskustva nemoguće sa sigurnošću tvrditi da će se zadani ciljevi zaista ispuniti. No, kao i svake godine, iza festivala stoji tim vrijednih i entuzijastičnih ljudi koji će dati sve od sebe da 67. Pula bude izdanje za pamćenje – najavljuje Gordana Restović, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival.

Kupnja ulaznica

Mjere zaštite u mjesecima koronakrize dodatno su popularizirale korištenje interneta i kada je riječ kupnji ulaznica za kino.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić Intervju Boris Miletić, gradonačelnik Pule: Pula je u 14 godina uspješno prošla tranziciju iz vojnog u jedan od najboljih gradova za život i rad u nas

– Kupnja ulaznica i dalje je dostupna putem naše mrežne stranice, upravo i potičemo takav način kupnje kako bi se zaobišao fizički kontakt s blagajnom. Ako netko nema mogućnost ili naviku online kupnje, blagajna je u svakom slučaju otvorena svakodnevno sat vremena prije prve projekcije – objasnila je ravnateljica Restović.