Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Suradnja

Predstavnica Kinesko-Hrvatske udruge za kulturnu i gospodarsku suradnju posjetila Pulu

Foto: Grad Pula
Prošle godine između Grada Pule i tehnološke kompanije Huawei potpisan je sporazum o suradnji

Memory Bai, predstavnica Kinesko-Hrvatske udruge za kulturnu i gospodarsku suradnju posjetila je Grad Pulu gdje su je srdačno dočekali zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, Jasmina Nina Kamber.

Ogled sportskih velikana Osim uživanja u sportu, riječ je i o velikoj promociji turizma u Istri

Memory Bai prijmu je prisustvovala u pratnji profesora Zorana Franjića i supruge, a boravi u Hrvatskoj zbog povezivanja gospodarske i kulturne suradnje.

Zanimala ju je suradnja, zbližavanje dvaju gradova, Datonga u provinciji Shanxi i Pule.

Zamjenik gradonačelnika Cvek pozdravio je susretljivost i poticanje razmjene kulturne suradnje, te naglasio dobre donose Grada Pule i kineskih pokrajina. Govoreći o suradnji prisjetio se velike proslave 25. obljetnice diplomatskih odnosa Kine i Hrvatske u pulskoj Areni prije dvije godine, gdje se, kako kaže, vidjelo da je Pula dobar domaćin, a Kina zemlja velikih mogućnosti.

Djelatnici Grada Pule i ove su se godine priključili akciji dobrovoljnog darivanja krvi Žene koje su krv dale 50, a muškarci 75 puta besplatno koriste javni pulski prijevoz

Dodao je i kako su Istarska županija i kineska pokrajina Zhejiang uspostavile prijateljske odnose prije više od desetak godina te su predstavnici Istarske županije i Grada Pule sudjelovali na velikom međunarodnom investicijsko-trgovačkom sajmu "China - CEEC Investment and Trade Expo 2015."

Prošle godine između Grada Pule i tehnološke kompanije Huawei potpisan je sporazum o suradnji. Sve navedeno, rekao je zamjenik gradonačelnika, potvrda je i dobar oblik suradnje za dalje napredovanje i međusobnu razmjenu kulture i gospodarskih pitanja.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu, Jasmina Nina Kamber, zahvalila je predstavnici Memory Bai na dolasku u Pulu, grad bogate kulture i povijesti, a predstavnica Memory Bai izrazila je zadovoljstvo i želju za ponovnim susretom u nadi nastavka i produbljivanja suradnje.

Osim Puljanima, novim će se autobusima osigurati kvalitetnije prijevozne usluge i korisnicima na području Vodnjana te općina Fažana, Ližnjan i Medulin, ali i posjetiteljima u tim destinacijama Uz pomoć Grada Pule, fondova EU i Ministarstva prometa moderniziran javni vozni park Na pulskim ulicama 12 novih ekoloških autobusa s besplatnom Wi-Fi mrežom Sve je spremno za bogati Međunarodni program 66. Pulskog filmskog festivala U Puli će se uživati u dokumentarcima i popularnim te biografskim filmovima