Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Za vikend se održava jedan od poznatijih moto susreta u Hrvatskoj

Rock-koncerti i stotine motorista u Zelini

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Središnji događaj je defile, kad će se kroz Zelinu provesti kolona s nekoliko stotina motorista

U Svetom Ivanu Zelini Moto i offroad klub Sveti Ivan Zelina osamnaestu godinu zaredom, od petka do nedjelje, bit će organizator jednog od poznatijih moto susreta u Hrvatskoj. Mjesto radnje je prostor Sportsko rekreacijskog centra. Nastupit će i nekoliko glazbenih bendova, tako da će u petak posjetitelje zabavljati Sound Source i Razdor, a u subotu će zasvirati domaći bend MOFRK. Vrhunac glazbenog dijela bit će nastup Vatre, nakon koje će pozornicu preuzeti rokeri Problem Child.

Sveti Ivan Zelina sljedeći tjedan slavi svoj “Kaj” Kaj je v Zelin? Recital i predstave!


Najatraktivniji dio susreta zasigurno je defile koji je predviđen za subotu u poslijepodnevnim satima kada će kroz Sveti Ivan Zelinu proći kolona od nekoliko stotina motorista. Sudionici i posjetitelji koji dođu u Zelinu mogu besplatno kampirati na prostoru Sportskog rekreacijskog centra, a ulaz je besplatan za sve programe. Moto i offroad klub Sveti Ivan Zelina osnovan je 2001., a okuplja zaljubljenike u motore i terenska vozila. Klub broji 40 punopravnih članova i nekoliko pripravnika te redovno sudjeluje u društvenom životu grada organizacijom događanja. Osim moto susreta, od događanja u organizaciji Moto kluba ističe se Winter party te Djed Božićnjak na motoru koji u adventsko vrijeme daruje najmlađe.

Na inicijativu kluba, već se tradicionalno prve subote nakon Uskrsa u Svetom Ivanu Zelini održava blagoslov motora i misa za bajkere. Grad Sveti Ivan Zelina kontinuirano podržava aktivnosti kluba o čemu govori i činjenica da je Grad ustupio Klubu na korištenje bivše prostorije autokampa, koje su zajednički pretvorene u pravi Club house.     

krov akcija 'Zelina bez azbesta' Za zamjenu azbestnog krova do 10.000 kuna Učit će se sviranje klavira, gitare, tambure i harmonike Sv. Ivan Zelina najesen dobiva glazbenu školu