Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Sveti Ivan Zelina zamijenit će kompletnu rasvjetu novim, štedljivim LED svjetiljkama

U 10 godina uštedjet će se 7,5 milijuna kuna

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Grad Sveti Ivan Zelina neće se kreditno zaduživati da bi se financirao projekt

Gradonačelnik Hrvoje Košćec, nakon provedbe javnog natječaja, potpisao je s tvrtkom Petrol ugovor o energetskom učinku Svetog Ivana Zeline, vrijedan više od 13 milijuna kuna. Petrol se obvezao zamijeniti sve postojeće novim LED svjetiljkama i održavati cijeli sustav javne rasvjete u sljedećih 10 godina.  

Manifestacija u Svetom Ivanu Zelini Za vatrogasni vikend natjecanje, sajam...

– U iduća tri mjeseca izradit će se projektna dokumentacija, a odmah nakon toga slijede radovi. Očekujemo da će se zamjena postojećih svjetiljki obaviti do kraja godine. Ono što je bitno naglasiti građanima jest da projekt financiramo putem ESCO modela, što znači da se Grad Sveti Ivan Zelina neće kreditno zaduživati, već će se investicija plaćati iz uštede energije koju ćemo ostvariti novom LED rasvjetom – naglasio je gradonačelnik nakon potpisivanja ugovora koji je uime tvrtke Petrol potpisao član uprave Boris Antolovič.

O isplativosti cijelog projekta najviše govori činjenica da će, unatoč cijeloj modernizaciji, u proračunu Grada Svetog Ivana Zeline ostati razlika od više od 756 tisuća kuna s PDV-om godišnje. Za razdoblje od deset godina riječ je o 7,5 milijuna kuna uštede godišnje.

Na svečanoj obljetnici Obrtničke komore zelinskoj obrtnici dodijeljeno priznanje Ljiljana Riđan nova je “Žena obrtnica”

Ovom modernizacijom smanjuje se nazivna snaga električne energije 87 posto, a samim time smanjit će se i potrošnja električne energije.

Cilj potpisivanja ovog ugovora pružanje je energetske usluge provođenjem Mjera poboljšanja energetske učinkovitosti Sustava javne rasvjete Grada Svetog Ivana Zeline, odnosno modernizacija, rekonstrukcija i učinkovito upravljanje sustavom javne rasvjete. 

Hokej na travi, nogomet, rukomet i savate samo su dio sportske scene Sveti Ivan Zelina grad je rekreacije i sporta