Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Manifestacija u Svetom Ivanu Zelini

Za vatrogasni vikend natjecanje, sajam...

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Sveti Ivan Zelina ima najbrojnije članstvo i najveći broj DVD-ova na području cijele Zagrebačke županije

Na prostoru Vatrogasnog centra u Svetom Ivanu Zelini, ove nedjelje održat će se “Vatrogasni vikend u Zelini ’19.”, u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Svetog Ivana Zeline i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveti Ivan Zelina.

Na svečanoj obljetnici Obrtničke komore zelinskoj obrtnici dodijeljeno priznanje Ljiljana Riđan nova je “Žena obrtnica”

Međunarodno natjecanje u spajanju usisnog voda kojim se obilježava Memorijal Milana Pažića koji već desetu godinu zaredom organizira Vatrogasna zajednica grada Svetog Ivana Zeline, a sudjelovat će i ekipa iz Austrije i Slovenije. Održat će se i Međunarodno natjecanje vatrogasnih grupa – Fire Combat Sveti Ivan Zelina “Zeleni plamen” u organizaciji DVD-a Sveti Ivan Zelina koje je u svojoj 7. godini održavanja.

A osim u vatrogasnim natjecanjima, posjetitelji će moći uživati u obilasku vatrogasnog sajma na kojem će biti ponuđena vatrogasna oprema te oprema za gašenje u kućanstvima. Podršku organizatorima daje i gradonačelnik Hrvoje Košćec koji je rekao da kada je u pitanju vatrogastvo, Zelina ima najbrojnije članstvo i najveći broj dobrovoljnih vatrogasnih društava u Zagrebačkoj županiji, a Grad Zajednici daje maksimalnu podršku kroz nabavku vatrogasne opreme i vozila, posebno tehnološki najmodernije opreme kako bi se što kvalitetnije zaštitila imovina građana kao i sami građani.

Hokej na travi, nogomet, rukomet i savate samo su dio sportske scene Sveti Ivan Zelina grad je rekreacije i sporta

Vatrogasna zajednica, inače, ovlaštena je i za obučavanje vatrogasnih kadrova i pučanstva iz zaštite od požara i spašavanja ljudi i imovina ugroženih požarom. Svake godine organizira tečajeve za zvanja vatrogasac, vatrogasac I. klase, vatrogasni dočasnik, vatrogasni dočasnik I. klase... 

Novi turistički trend čine ljepota prirode, mir, tišina i opuštanje u seoskom ugođaju Robinzonski smještaj i odmor u Zelini