Izbornik
Naslovnica Gradovi Daruvar
ČEŠKI PODUZETNIK POSJETIO DARUVAR

U planu ulaganje u turizam i stanogradnju

Foto: Grad Daruvar
Jaroslav Třešňák najavio je i svoj povratak

Ovih je dana u posjet Daruvaru došao poduzetnik iz Češke, investitor koji je već uložio više od pola milijarde kuna u projekt na riječkom području, a koji se otvara za 10-ak dana, Hilton Costabella.

U ČAZMI Na ornitološkim radionicama upoznavali životinjski svijet

On je Jaroslav Třešňák na čelu JTH poslovne grupacije s razgranatim poslovanjem u Češkoj, Slovačkoj a sada i u Hrvatskoj.

Jaroslav Třešňák obišao je Daruvar i lokacije potencijalnih investicija u turizam i stanogradnju.

Da bi Daruvar nakon Rijeke mogao biti odabrana investicijska lokacija gostu iz Češke već neko vrijeme razmišlja i radi na ostvarenju toga cilja organizator jučerašnjeg posjeta, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu i zamjenik gradonačelnika Daruvara Vladimir Bilek.

Gradonačelnik Damir Lneniček najavio gradnju Daruvar dobiva prvi kružni tok vrijedan četiri milijuna kuna

– Već nekoliko mjeseci razgovaramo o potencijalnim projektima koji bi pomogli razvoju turizma u Daruvaru i drago mi je što je gospodin Jaroslav prihvatio poziv i došao u Daruvar gdje smo s gradonačelnikom Leničekom obišli razne lokacije u koje bi se moglo uložiti. Bilo bi tu projekata za posjetitelje veće platežne moći i tako bismo podigli Daruvar na turističkoj ljestvici na razinu Europe – objasnio je zamjenik gradonačelnika Bilek.

Tijekom posjeta Daruvaru gospodin Jaroslav Třešňák, obišao je lokacije za potencijalu stanogradnju. Gradnja stambenog naselja u Daruvaru otvorena je kao ulagačka mogućnost poslovnog čovjeka iz Češke nakon što se naprave sve potrebne procjene.

gradonačelnik predstavio je rješenje Brza cesta prema Bjelovaru treba biti završena do 2023. godine

– Priznajem da sam se iznenadio izravnim pristupom kojim su me domaćini dočekali i prezentirali mi potencijalne investicije. Imam određene vizije i ideje, ali vratit ću se sa stručnim suradnicima. Želimo sve ekonomski izračunati, dati ponudu, kupiti i sagraditi – najavio je Jaroslav Třešňák.