Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Sredstva su dobile i braniteljske udruge

Za organizacije civilnog društva Čazma izdvojila 225.000 eura

storyeditor/2024-04-05/Cazma_a.jpg
Foto: D. Kirin Grad Čazma na neizravan način pomaže održavajući, obnavljajući i gradeći infrastrukturu, odnosno sportska igrališta, objekte, mjesne i vatrogasne domove i drugo te dijelom i financiranjem režijskih troškova
Potpisano je novih 26 ugovora u vrijednosti od 47.550 eura, a Grad još financira i druge organizacije civilnog društva, poput Vatrogasne zajednice i sportskih udruga

Ovih je dana gradonačelnik Dinko Pirak potpisao ugovore s predstavnicima udruga koje se financiraju iz proračuna Grada Čazme i koje su se prijavile na natječaj Grada Čazme raspisan početkom godine.

Braniteljski dom

– Imamo 26 ugovora u vrijednosti od 47.550 eura. To je 10 tisuća eura više nego lani, ali to nije sve. Uz udruge s čijim predstavnicima potpisujem ugovore, u Čazmi djeluju i druge organizacije civilnog društva koje se financiraju iz gradskog proračuna.

Tako će se iz proračuna Grada Čazme ukupno za udruge ove godine izdvojiti 225 tisuća eura. Od toga za Vatrogasnu zajednicu 67.000 eura, udruge u kulturi 31.000 i sportske udruge 80.000 eura. Usto, Grad Čazma na neizravan način pomaže održavajući, obnavljajući i gradeći infrastrukturu, odnosno sportska igrališta, objekte, mjesne i vatrogasne domove i drugo te dijelom i financiranjem režijskih troškova. Mogu reći da govorimo o značajnom iznosu potpora kojim Grad Čazma pomaže radu svih udruga, čime iskazujemo iskrenu zahvalnost za njihov doprinos životu u našem gradu – izjavio je gradonačelnik Pirak.

Jedna od udruga koja je ove godine prvi put dobila sredstva iz gradskog proračuna je Orijentacijski klub Vihor iz Zagreba, čija je članica dr. Bojana Nikolić.

– Smatram da bi trebalo svima što više pokazati i objasniti o našem sportu. Zbog toga sam ove godine prijavila naš Klub. Tražila sam sredstva da omogućimo djeci da još više upoznaju orijentacijsko trčanje – rekla je dr. Nikolić.

Sredstva su dobile i braniteljske udruge u ime kojih se obratio predsjednik Kluba 2/105 Ivica Bok.

– Ja moram zahvaliti i pohvaliti Grad Čazmu. Ove godine mi smo s Gradom Čazmom potpisali ugovor o korištenju braniteljskog doma. To je velik i prelijep objekt. Potpisali smo ugovor o korištenju i imamo partnerski ugovor s udrugom HVIDRA Čazma i Udrugom hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, podružnica Čazma. Mi smo partneri u korištenju tog objekta i ja preporučujem svim udrugama s područja grada Čazme da nam se jave ako imaju potrebe za korištenjem tog prostora. Još jednom hvala Gradu Čazmi, gradonačelniku i njegovim djelatnicima – rekao je Bok.

Od Kaptola do Kaptola

Prvi put sredstva je dobila i Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije "Heroji ne umiru", koji su ove godine u sklopu 47. supermaratona "Od Kaptola do Kaptola" organizirali utrku u Čazmi "Čazma RUN".

Prisutnima se u ime braniteljskih udruga obratio dopredsjednik čazmanske HVIDRA-e, predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Čazma i dopredsjednik županijske Udruge Ivica Sever predloživši da se prije svake sjednice Gradskog vijeća Grada Čazme izvede hrvatska himna i održi minuta šutnje za sve poginule i preminule branitelje Domovinskog rata, što je podržao i gradonačelnik Dinko Pirak.

storyeditor/2024-04-08/smz_b_slager_preloscica_pocetak_gradnje.jpg Projekti za poljoprivredu i turizam U Donjoj Posavini crpna stanica, u Sunji kupalište storyeditor/2024-04-05/bjjj_b_fo.jpg Sustav odvodnje u naselju Gornje Plavnice Priključeno 127 kućanstava, traje asfaltiranje ceste storyeditor/2024-04-05/Vizual_2.jpg Filtracija zraka i smanjenje temperature Za nove drvorede Dubrovniku odobreno više od pola milijuna €