Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Novo lice ženskog poduzetništva

'Žene se od malih nogu odgaja da ne budu glasne'

Foto: Međimurska županija
Zamjenica župana Sandra Herman ističe da je zadatak lokalne i regionalne samouprave stvoriti okvire koji će omogućiti ženama da osnivaju i vode svoj posao, dati im poticaj, ali i omogućiti odgovarajuće radno vrijeme dječjih vrtića

Oko 130 poduzetnica i onih koje to žele postati okupilo se u Čakovcu na konferenciji "Novo lice (ženskog) poduzetništva". Žensko poduzetništvo sve je aktualnija tema, rečeno je, premda su one još uvijek podzastupljene u poduzetničkoj statistici.

Kako su propadale međimurske tvrtke Sudbina radnika MTČ-a, Međimurje Visokogradnje... Radnicima plaće davali u bonovima, na naplatu počeli dolaziti krediti

– Problem je što se žene od malih nogu odgaja da ne budu glasne i proaktivne, a 25 godina kasnije od njih se očekuje da se uključe u politiku i da budu poduzetne. Nedostaje im kompetencija, neugodno im je istaknuti se i ne znaju se izboriti za sebe. Poduzetničke kompetencije, povezivanje i potpora kako bi se uključile u poduzetništvo, to je nešto na čemu trebamo raditi – rekla je organizatorica Marina Kolar, vlasnica obrta za edukaciju i savjetovanje Konekta.

Zamjenica župana Sandra Herman ističe da je zadatak lokalne i regionalne samouprave stvoriti okvire koji će omogućiti ženama da osnivaju i vode svoj posao, dati im poticaj, ali i omogućiti odgovarajuće radno vrijeme dječjih vrtića, produženi boravak u školama te osigurati prijevoz jer žene, osim što su poduzetnice, u velikoj mjeri su majke i kućanice te se iz navedenih razloga puno teže odlučuju na poduzetništvo.

Folklor NEOBIČNA TITULA U tijeku su prijave na izbor najuzornije hrvatske seoske žene

– Na području Međimurske županije djeluje velik broj profiliranih i poznatih žena poduzetnica, no velik je broj i onih za koje još ne znamo, žena koje se potiho bave svojim obrtima i djelatnošću u različitim segmentima. Upravo zato su ovakve konferencije izrazito korisne i važne – kazala je S. Herman i najavila sajam poduzetnica koji će krajem svibnja organizirati Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u partnerstvu s Krapinsko-zagorskom županijom.

Usvojili novi program Za razvoj poduzetništva u Vukovaru 14 mjera