Izbornik
Naslovnica Općine Tkon
Tkon potpisnik Deklaracije o pametnim otocima

Općina vodi brigu o okolišu, već je postavljena i solarna javna rasvjeta

Tkon
Foto: Općina Tkon
Na području energetike naglasak se stavlja na korištenje obnovljivih izvora energije, sunca, vjetra, morskih struja...

Općina Tkon jedan je od potpisnika Deklaracije o pametnim otocima koju su potpisale općine Ugljana, Pašmana i Dugog otoka. Riječ je o inicijativi za poticanje lokalnog razvoja s naglaskom na komparativne prednosti otoka. Deklaracija doprinosi ostvarenju ciljeva EU na području energetike, klimatskih promjena i prilagodbi, inovacija, cirkularne ekonomije, transporta i mobilnosti, plavog rasta i digitalizacije.

Učenici Tkon Općina Tkon Veće naknade za novorođenčad, jeftiniji vrtić, besplatni udžbenici...

Svim građanima trebale bi se omogućiti iste mogućnosti pristupa informacijskim i digitalnim uslugama.

Na tragu navedenog je i već uspostavljen slobodan pristup internetu temeljem programa HotSpot Croatia na području općine.

U Tkonu tako podršku ranom razvoju svijesti o važnosti očuvanja prirode i kulturne baštine predstavlja i status Međunarodne EkoŠkole koju još od 2015. ima dječji vrtić “Ćok”.

Deklaracija o pametnim otocima Dva županijska otoka potpisala Deklaraciju o pametnim otocima Općine Ugljana i Pašmana među 200 otočnih zajednica Europe

Ovim priznanjem vrtić je ujedno postao i centar informiranja o problematici okoliša uz uspostavljanje suradnje na relaciji učenici – roditelji – lokalna zajednica.

Na području energetike naglasak se stavlja na korištenje obnovljivih izvora energije, sunca, vjetra, morskih struja, kao i na povećanje energetske učinkovitosti.

Općina Tkon već je ostvarila određene projekte poput postavljanja solarne javne rasvjete, a tu su i edukativno-promotivne aktivnosti JKU “Prvenj” vezane uz razvrstavanje otpada. 

CroVespa 2018. na rivi u Tkonu CroVespa 2018. Rivu u Tkonu ispunilo 400 zaljubljenika u legendarnu Vespu