Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Advent u Vukovaru prepun raznolikih sadržaja za sve građane

Advent u Vukovaru na Trgu Republike Hrvatske počinje dočekom Sv. Nikole

1/2
Foto: Branimir Bradarić
Bit će održana i manifestacija Nebo puno želja, u sklopu koje će građani puštati lampione u zrak s novogodišnjim željama. Mališanmai će tijekom Adventa na raspolaganju biti božićni vlakić i konjske zaprege, a najavljena je i potraga za poklonima u kojoj će djeca tražiti virtualne poklone putem posebne aplikacije, a onda zauzvrat dobiti i prave poklone

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava upalit će 1. prosinca prvu adventsku svijeću u dvorcu Eltz čime započinje i ovogodišnji program Adventa u Vukovaru koji će trajati sve do 24. prosinca. Organizatori manifestacije, Grad Vukovar, gradska Turistička zajednica i gradske ustanove kao i Organizatori bez granica, i za ovu godinu pripremili su iznimno bogat program gdje će biti za „svakoga po nešto“.

Svečano obilježen Dan Vukovarsko-srijemske županije Galić: Moramo nastaviti u ovom smjeru, u godinu dana zaposlenost je porasla 8 posto

Prema riječima zamjenice gradonačelnika Vukovara Ivane Mujkić cijeli program Adventa u Vukovaru bit će upriličen na otvorenome prostoru Trga Republike Hrvatske, a počinje 6. prosinca prigodnim kulturno-zabavnim programom u kojem će sudjelovati Igor Delač, Mažoretkinje grada Vukovara, Vukovarski golubići, Martinius Cirkus i Konjogojska udruga potkova. Toga dana bit će upriličen i doček Sv. Nikole, a istodobno će se održati i otvorenje klizališta na kojem će, kao i prijašnjih godina, klizanje i najam opreme za posjetitelje biti besplatni.

Foto: Branimir Bradarić

– Pripremili smo iznimno bogat program te ćemo se fokusirati na djecu kojoj će biti podijeljeno 2800 paketića. Grad Vukovar je za ovogodišnji program Adventa u Vukovaru osigurao 300 tisuća kuna, a još 60 tisuća kuna izdvojila je Turistička zajednica grada Vukovara – rekla je Mujkić napominjući kako ove godine na trgu neće biti postavljen šator.

Ilustracija Natječaj Lions kluba Vukovar Mia napisala pjesmu i osvojila bicikl

Program Adventa u Vukovaru predstavila je direktorica Turističke zajednice Vukovar Marina Sekulić koja je rekla kako se u blagdanskim danima svi vraćamo u djetinjstvo i živimo najljepše doba godine.

– U tih 11 dana koliko će se odvijati program na Adventskom trgu predviđeno je 15 koncerata kako regionalnih bendova tako i većih imena. U središtu grada, na platou kod Radničkog doma, od 20. prosinca pa do 22. prosinca bit će postavljene i žive jaslice, a sve će to biti obogaćeno ugostiteljskom ponudom – rekla je Sekulić.

Bit će organiziran i tradicionalni božićni sajam koji će se održavati od 20. do 24. prosinca, a na kojem će svoju ponudu predstaviti 16 izlagača. Sekulić je istaknula kako se ulažu veliki napori u organizaciju manifestacije pri čemu je posebno istaknula Božićnu kupolu gdje će se održavati razne kreativne radionice za djecu te će tamo biti i kutak Djeda Božićnjaka. Osiguran je i animator pa će mališani imati prilike naučiti i kako se prave božićni pokloni, peku kolačići…

Potpisivanje ugovora između MUP-a i tvrtke Planum građenje U ulici Rudolfa Perešina novo sjedište Interventne jedinice policije

Bit će održana i manifestacija Nebo puno želja, u okviru koje će građani puštati lampione u zrak s novogodišnjim željama. Isto tako mališani će tijekom Adventa imati na raspolaganju i božićni vlakić i konjske zaprege, a najavljena je i potraga za poklonima u kojoj će djeca tražiti virtualne poklone putem posebne aplikacije, a onda zauzvrat dobiti i prave poklone.