Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Posjet ministrice Nine Obuljen Koržinek županiji

Arheološki park Vučedol trebao bi biti gotov za dvije godine

Foto: Branimir Bradarić
Ministrica i župan dogovarali su projekte vrijedne 16 milijuna kuna

Ministarstvo kulture Vlade RH tijekom ove godine će na područje Vukovarsko-srijemske županije, kroz razne projekte, uložiti 16 milijuna kuna. Najavila je to ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek tijekom posjeta Vukovaru gdje je razgovarala sa županom Božom Galićem.

Više od 16 milijuna kuna za kulturne projekte u Vukovarsko-srijemskoj županiji Gradit će se posljednja neobnovljena knjižnica stradala u Domovinskom ratu

– Riječ je o projektima iz svih područja kulture te zaštiti kulturne baštine, knjižničnim djelatnostima, kulturno-umjetničkom amaterizmu pa sve do ustanova Državnog arhiva i Muzeja vučedolske kulture – rekla je Obuljen Koržinek.

Najavila je i realizaciju velikog investicijskog projekta koji Ministarstvo kulture realizira s Vukovarsko-srijemskom županijom i Vinkovcima. Plan je sagraditi Gradsku knjižnicu Vinkovci koja je izgorjela 1991. i do sada nije obnovljena. Isto tako, bilo je riječi i o obnovi Kulturnoga doma u Županji te gradnji Arheološkog parka Vučedol, strateškog projekta vrijednog više od 100 milijuna kuna. Rok za njegov završetak je dvije godine, a radovi bi trebali početi ovih dana. Kazala je i kako je tijekom sastanka sa županom Galićem bilo riječi i rješavanju odnosa Rodne kuće Antuna Gustava Matoša u Tovarniku.

Ispunili želju fanovima i uveli motiv psa mješanca jazavčara suradnja sugar antsa i borova Nakon ljenjivaca na startasicama osvanuli motivi slonova i pasa

– Riječ je o kompleksnom i višegodišnjem problemu tako da se Ministarstvo kulture namjerava intenzivnije uključiti u njegovo rješavanje – dodala je ministrica.

Župan Galić kazao je kako je tijekom razgovora bilo riječi o kulturnim projektima te najavio kako će se i Županija uključiti u rješavanje problema oko rodne kuće A. G. Matoša zajedno s Ministarstvom kulture i Maticom hrvatskom. Kazao je i kako je ove godine Vukovarsko-srijemska županija za kulturu namijenila tri milijuna kuna.

Hamag U Vukovaru održana radionica o mikro i malim zajmovima za ruralni razvoj Naša je županija na trećem mjestu po povlačenju sredstava iz fondova EU po glavi stanovnika