Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Manifestacija “Jesen u Baranji” privukla rekordan broj posjetitelja

Čak 180 majstora fiša kuhalo na najvećoj fišijadi organiziranoj u Belom Manastiru

Fišijada u Belom Manastiru
1/2
Foto: Nenad Milić
Organizirana je i smotra svatovskih zaprega, najveća konjogojska manifestacija u Baranji, sa 100 jahača i 70 zaprega iz cijele Hrvatske

Mirisao je doslovce cijeli grad. Čak 180 majstora fiša kuhalo je na najvećoj fišijadi u Hrvatskoj, onoj u Belom Manastiru. Na mirise iz kotlića nisu, naravno, ostali ravnodušni posjetitelji, koji su u rekordnom broju stigli na tradicionalnu manifestaciju “Jesen u Baranji” i najveću fišijadu – više od 3000 ljudi okupilo se na zelenoj površini na Trgu slobode u Belom Manastiru.

Beli Manastir Baranja Porast broja djece u Belom Manastiru: U vrtiću najviše mališana ikad

Birao se i naljepše uređen stol

Organizatori fišijade, Grad Beli Manastir i Turistička zajednica Baranje, za posjetitelje su pripremili raznolik program. U sklopu manifestacije mogao se, tako, posjetiti Sajam domaćih proizvoda, organizirani su i zabavni sadržaji za djecu, vožnja kočijom, bogata gastroponuda i brojne igre uz vrijedne nagrade. Što se fišijade tiče, natjecateljskim ekipama od osam članova bili su osigurani riba, kruh, porcije, drva te stol i klupe. Osim u kuhanju fiša, natjecali su se i za najljepše uređen stol, birao se i najstariji te najmlađi kuhar, kao i najveselija ekipa. Za izbor najboljeg fiša bila je zadužena komisija – vlasnik popularne baranjske Kovač čarde Arpad Šipec, zatim pobjednik četvrte sezone RTL-ova kulinarskog showa Tri, dva, jedan - kuhaj Kristijan Benić te čovjek koji je brinuo o obrocima vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, glavni kuhar Hotela Osijek Tomica Đukić.

Beli Manastir Nema više opasnosti Uklonjena ruševina koja je dugo prijetila prolaznicima

Najbolji fiš pripremila je ekipa HDZ-a Branjin Vrh, drugo mjesto osvojio je Boris Vinković, a treće mjesto ekipa F1.

Zadovoljni organizatori

Najstariji natjecatelj fišijade imao je 99 godina, dok je najmlađi natjecatelj imao 7 godina.

Za dobru zabavu pobrinuo se i Tamburaški sastav Garavi, a iza 21 sat na pozornicu se popela popularna Maja Šuput, koja je dodatno zagrijala atmosferu. U sklopu iste manifestacije, konjogojska udruga “Baranja” organizirala je 9. Smotru svatovskih zaprega u nedjelju, 9. rujna.

Smotra svatovskih zaprega najveća je konjogojska manifestacija u Baranji, koja je na belomanastirskom sajmištu ovoga puta okupila 100 jahača i 70 zaprega iz svih dijelova Hrvatske. Jahači su se natjecali u nekoliko kategorija - tekličko i tehničko jahanje, izbor najljepše zaprege te izbor najboljeg jahača i jahačice. Za najljepšu na smotri izabrana je zaprega obitelji Kalkan iz Bizovca.

– Grad Beli Manastir i TZ Baranje iznimno su zadovoljni organizacijom ovogodišnje manifestacije “Jesen u Baranji” te najavljuju još veću i brojniju za sljedeću godinu – poručuju iz gradske uprave.

Socijalni stanovi u Belom Manastiru Za socijalne stanove stiže 5,7 milijuna kuna iz EU Gradit će se 20 novih stanova za najugroženije građane Zaposlenici Gradske uprave Belog Manastira s Gabrijelom Žalac, ministricom regionalnog razvoja Beli Manastir Potpisuju više od 30 projekata za unapređenje života, vrijednih 50 milijuna kuna