Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
vukovar

Čuvaju sve primjerke, a u Radosti je čak izašao i crtež učenice Nine

Foto: Grad Vukovar
Učenicima OŠ Antuna Bauera iz Vukovara PBZ Croatia osiguranje omogućilo besplatni časopis Radost

Treću godinu zaredom učenici od 1. do 4. razreda OŠ Antuna Bauera iz Vukovara svakoga mjeseca dobivaju besplatno svoje primjerke dječjeg časopisa Radost. To im je omogućilo PBZ Croatia osiguranje kojima ravnatelj i učitelji ove škole uvijek zahvaljuju.

Čitaju i učitelji

– Svi učenici dobivaju svoj primjerak Radosti što je veoma važno jer svako dijete ima svoj časopis. Djeca ih rado čitaju i uvijek s veseljem pregledavaju. Već je postalo uobičajeno da prvi sat u školi, kada stigne nova Radost, on prođe u prelistavanju časopisa da vide što ima novoga, kakvi su posteri, tekstovi i slično – kaže Biljana Mihaljev, razrednica 3. a razreda u ovoj vukovarskoj školi.

Od 1. siječnja Grad preuzima prava nad osnovnim školama

Dodaje da Radost iznimno dobro dođe i učiteljima koji ga koriste kao pomoćni udžbenik s obzirom na to da prati plan i program nastave. Najčešće ga koriste u čitanju i razumijevanju onoga što su pročitali učenici tako da je časopis postao nezaobilazni dio redovite nastave. Mihaljev ističe i iznimno kvalitetan tisak i fotografije te da je časopis zanimljiv i odraslima pa ga i sama pročita.

I sami učenici ne kriju da rado čitaju Radost te se vesele svakom novom broju. Stare primjerke čuvaju kod kuće, a nove donose u školu jer ih povremeno koriste tijekom nastave. Neki najviše vole čitati stripove, drugi tekstove o životinjama ili znanosti, treći se pak najviše vesele posterima…

Neki od učenika, poput Nine Bošković, učenice 3. a razreda ove vukovarske škole, slali su i svoje radove u Radost. Tako je objavljen i Ninin crtež.

– Radili smo u školi slova, a moje slovo H objavljeno je u jednom broju Radosti. Bila sam veoma sretna i ponosna. I dalje ću slati svoje radove pa možda opet neki bude objavljen – rekla je Nina.

Suradnja Vukovara i Mađarske na radost najmlađih sugrađana Mađarska vlada financirala gradnju i opremanje igrališta u Park-šumi Adica

I u područnim školama

Svakom novom broju Radosti raduje se i učenik Borna Markasović Hasanec koji kaže da doma ima sve brojeve ovoga popularnog dječjeg časopisa.

– Neki su mi brojevi u ladicama, a drugi na policama. Uglavnom, sve ih imam i čuvam. Kada mi je dosadno, onda uzmem i prelistam malo, pročitam što me interesira, spremim i opet nanovo. Najviše volim čitati tekstove o znanosti i svemiru. Njih uvijek prvo čitam – kaže Borna.

Sve stare primjerke Radosti u protekle tri godine, koliko ih prima, čuva i Ivana Terzić iz 3. a razreda.

– Navikla sam se na Radost i uvijek se radujem novom broju. Najviše volim čitati strip Luka, a onda sve ostalo. Imam i sve postere koji su mi super. Neke sam polijepila i po sobi. Kada mi je dosadno, onda prelistam starije brojeve, a često Radost koristimo i na nastavi – rekla je Ivana.

I učenici iz područnih škola ove vukovarske škole, škola u Petrovcima i Svinjarevcima, također redovito primaju svoje primjerke Radosti.

17. Memorijalni ultramaraton Od Zagreba do Vukovara trčali 344,1 kilometar