Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Nakon 16 godina promjena vlasti u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Dekanić: Očekujem da će se promjene nabolje vidjeti već za nekoliko mjeseci

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Ostavljen mi je u nasljeđe golem posao, obavit ću ga najbolje što budem mogao

Poslije 16 godina koliko je dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije obnašao Božo Galić, i službeno je došlo do promjene vlasti u najistočnijoj hrvatskoj županiji. Nakon pobjede u drugom krugu izbora dužnost župana preuzeo je Damir Dekanić (HDZ) kojemu su Galić i pročelnici i direktori županijskih tvrtki podnijeli detaljno izvješće o radu, stanju projekata kao i financijsko izvješće.

Online sastanak čelnika dviju regija Nastavlja se suradnja Vukovarskosrijemske županije i Velikopoljske regije

I dosad surađivali

– Uspješno sam surađivao svih ovih godina s novim županom Dekanićem, kao načelnikom Općine Andrijaševci i voditeljem Hrvatskih šuma Uprave šuma Vinkovci. U svom radu pokazuje sigurnost, volju i snagu da nastavi raditi još više i bolje, pogotovo na strateškim projektima Vukovarsko-srijemske županije koje još treba realizirati. Neki projekti su već u realizaciji, a puno njih je u pripremi. Prema tome, očekujem nastavak projekata, da župan i dalje radi, da i on bude župan u sljedeća četiri mandata, a onda i peti mandat. Očekujem da će raditi još više i snažnije za dobrobit naše županije – rekao je bivši župan Galić.

U svojoj prvoj izjavi u ulozi novog župana, Dekanić je rekao da je odmah krenuo s poslom te da od sljedećeg tjedna započinje s izdvojenim sastancima.

– S obzirom na to da sam bio načelnik općine Andrijaševci i da sam u proteklom mandatu usko surađivao sa županom Galićem, upoznat sam sa županijskim projektima koji su u tijeku, onima koji su u izradi i onima koji su već u realizaciji. Ostavlja mi u nasljeđe golem posao, a ja ću ga, budite sigurni, napraviti najbolje što mogu. Očekujem od svih suradnika da daju sve od sebe, da idemo brže, više i jače. Želim županiju podignuti na višu ljestvicu po razvijenosti – rekao je Dekanić.

ULAGANJE U VODOOPSKRBU Projekt vrijedan gotovo 11,4 milijuna kuna

Fokus na gospodarstvu

Najavio je da će fokus njegova rada biti na gospodarstvu i stvaranju preduvjeta za nova ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta. Želi maksimalno umanjiti papirologiju i postići da se sve informacije kad je riječ o gospodarskim projektima mogu dobiti na jednom mjestu. Kazao je da će biti promjena u županiji te da očekuje od svih pročelnika i direktora da stave svoje mandate na raspolaganje.

– Očekujem da će vrlo brzo doći do promjena i da će se one vidjeti već za nekoliko mjeseci. Krećemo snažno i jako za dalji rast Vukovarsko-srijemske županije – istaknuo je Dekanić.