Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
predstavljen 2. LAG natječaj za razvoj ruralne infrastrukture

Do 100.000 eura za građenje vrtića, igraonica, tržnica, parkova...

Dječje igralište
Foto: Grad Biograd na Moru
Podnošenje prijava za mjeru 8. traje do 21. veljače 2019., a mogu se prijaviti općine, gradovi, zajednice...

Prije nekoliko dana u gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru svečano je predstavljen 2. LAG natječaj za provedbu mjere 8., “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje iii širenje lokalnih temeljnih usluga”. Na predstavljanju su sudjelovali članovi i zaposlenici Lokalne akcijske grupe “Laura”.

Biograd na Moru Usvojene izmjene i dopune proračuna grada Biograda na Moru za 2018. Komunalni redari skidat će nelegalno postavljene reklame - o trošku vlasnika

Podnošenje prijava na natječaj za mjeru 8. traje do 21. veljače 2019. godine. Na natječaj se mogu prijaviti općine i gradovi, pripadajuća im trgovačka društva i javne neprofitne ustanove te udruge i vjerske zajednice koje se bave humanitarnim ili društvenim djelatnostima s područja LAG-a “Laura”.

Potpora u iznosu od 15.000 do 100.000 eura dodjeljuje se za građenje i opremanje dječjih vrtića, predškola, igraonica, igrališta, parkova, sportskih objekata, društvenih i vatrogasnih domova, tržnica i drugih projekata definiranih natječajem.

Ovako će izgledati zgrada Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru prilika za razvoj nautičkog turizma, ribarstva, poljoprivrede... Pogledajte kako će izgledati Poduzetnički inkubator i što će sve nuditi

LAG “Laura” udruga je registrirana 2009. godine i djeluje na području gradova Biograda na Moru i Benkovca te 11 okolnih općina s ciljem provedbe lokalne razvojne strategije prema LEADER­ CLLD pristupu. LAG je do sada sudjelovao kao nositelj/partner/suradnik na više od 150 većih i manjih projekata sufinanciranih iz EU i nacionalnih sredstava u ukupnoj vrijednosti više od 100 milijuna kuna. Većinom se radilo o projektima vezanim za ulaganje u turizam (izgradnja bazena, uređenje kušaonica, organiziranje manifestacija...), infrastrukturu (ulaganje u dječje vrtiće, igrališta, energetsku učinkovitost...) i poljoprivredu (nabava opreme i mehanizacije, ulaganje u nove nasade, podizanje kvalitete poljoprivrednih proizvoda...).

LAG “Laura” sa svojim članovima izradio je strategiju na osnovi koje je odlučeno kako će se raspodijeliti 11,7 milijuna kuna odobrenih iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. - 2020., iz mjere 19.

Nedavno je LAG “Laura” donio konačnu odluku o 7 odabranih projekata OPG-ova i zadruga kojima će se ulagati većim dijelom u nabavu poljoprivredne mehanizacije i novih nasada u ukupnoj vrijednosti nešto manjoj od 800.000 kuna.

Odvoz smeća u Biogradu Predstavljen zajednički projekt Biograda na Moru i četiri općine Za održivo gospodarenje otpadom stižu letci, vodiči, ali i aplikacija