Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Kako bi se pokušalo spasiti sezonu, u Istri osnovano Županijsko povjerenstvo za turizam

Do kraja godine proučavat će tržište i nuditi rješenja za privlačenje gostiju

1/3
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Cilj je pokušati spasiti ovogodišnju turističku sezonu, pokušati privući turiste, domaće i strane u mjeri u kojoj će to biti moguće, poštujući situaciju u okruženju i u Hrvatskoj i imajući na umu sve mjere zaštite koje će biti na snazi tijekom godine

Odlukom zamjenika župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizija Radina osnovano je Povjerenstvo za turizam Istarske županije u 2020. godini kao stručno i savjetodavno tijelo. Povjerenstvo ima zadatak aktivno pratiti i analizirati epidemiološku situaciju uzrokovanu pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Istarske županije, Republike Hrvatske i glavnim emitivnim tržištima Istarske županije te implikacije na turističku sezonu na području Istre.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Supružnici Diminić-Štifanić voditelji su Njemačko-hrvatske zajednice u Karlsruheu Donirali i iz Njemačke besplatno dopremili tri respiratora za bolnicu u Puli

Zadržavanje radnih mjesta

Svoje aktivnosti vezane uz turističku sezonu na području Istarske županije Povjerenstvo će koordinirati sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije. Također, predlagat će mjere Vladi Republike Hrvatske za potporu turističkom sektoru u svim segmentima i pri rješavanju problema, kao i istarskim gradovima i općinama za potporu poduzetnicima kako bi se održale djelatnosti i sačuvala radna mjesta.

Povjerenstvo će koordinirati javni i privatni sektor u poduzimanju mjera i aktivnosti kako bi se postigli maksimalni rezultati u spašavanju turističke sezone. Nadalje, osmišljavat će mjere, aktivnosti i projekte marketinških aktivnosti prema najznačajnijim emitivnim tržištima Istarske županije, te po potrebi obavljati i druge poslove koje mu povjeri župan.

Učenici Tehničke škole Pula učili o 3D tehnologijama, znanja dijele s vršnjacima iz EU Stečene vještine u 3D printanju sada primjenjuju u izradi medicinske opreme

Cilj je pokušati spasiti ovogodišnju turističku sezonu, pokušati privući turiste, domaće i strane u mjeri u kojoj će to biti moguće, poštujući situaciju u okruženju i u Hrvatskoj i imajući na umu sve mjere zaštite koje će biti na snazi tijekom godine.

Mandat do 31. prosinca

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Predsjednikom Povjerenstva imenovan je župan Fabrizio Radin, a članovi su Boris Miletić, gradonačelnik Grada Pule i predstavnik svih jedinica lokalne samouprave u Istarskoj županiji, Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma i predstavnik hotelijera i kamping turizma, Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Marijan Ritossa, predstavnik malih obiteljskih hotela i privatnog smještaja, Sean Lisjak, predsjednik Udruženja marina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije, Valter Flego, bivši župan Istarske županije i aktualni zastupnik u Europskom parlamentu, Ivan Jakovčić, bivši župan Istarske županije i bivši zastupnik u Europskom parlamentu, Anton Kliman, bivši ministar turizma i aktualni zastupnik u Hrvatskom saboru te Darko Lorencin, bivši ministar turizma. Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije imenovana je tajnicom Povjerenstva, budući da će stručne i administrativne poslove za Povjerenstvo obavljati spomenuti Upravni odjel. Mandat Povjerenstva traje do 31. prosinca 2020. godine.

Autocesta Radovi na istočnom kraku Istarskog ipsilona