Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Posjet konzula

Dobra suradnja Mađarske i Vukovara

Foto: Grad Vukovar
Postoji dosta mogućnosti za uspješne odnose između grada Vukovara i mađarskih gradova, a jedna od njih je Dunav, koji treba dobro iskoristiti kao prirodno dobro, rekao je konzul Béla Gárdos

Za svoj prvi posjet novoimenovani konzul Generalnog konzulata Mađarske u Osijeku Béla Gárdos odabrao je Vukovar gdje se susreo s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom i suradnicima.

Lions klub Vukovar Fizioterapeuti na okupu u Vukovaru

– U razgovoru smo konstatirali postojanje dobre suradnje Grada Vukovara i mađarske zajednice u gradu Vukovaru. Mađarska je izuzetno dobro iskoristila potencijal koji Dunav pruža, a Vukovar kao grad s lukom taj potencijal mora nametnuti i razviti na korist cijeloj državi, ali prije svega Vukovarcima. Tu nam je izuzetno bitna suradnja partnerskih i podunavskih zemalja te se u tom smjeru trebamo kretati u pogledu jednog od načina suradnje s Mađarskom – rekao je Penava.

Konzul Gárdos kazao je kako je tijekom razgovora bilo riječi o brojnim mogućnostima za suradnju, ekonomiji, turizmu te drugim sferama koje mogu pomoći u suradnji.

Investicija je vrijedna 45 milijuna kuna Pevec u Vukovaru otvara se u listopadu

– Postoji dosta mogućnosti za uspješne odnose između grada Vukovara i mađarskih gradova, a jedna od njih je Dunav, koji treba dobro iskoristiti kao prirodno dobro – rekao je Gárdos.