Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Uručeni ugovori

Dodijeljena 161 stipendija studentima i učenicima

Foto: Branimir Bradarić
Ugovore je studentima i učenicima uručio zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček

Poslije provedenoga javnog poziva zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček uručio je 161 ugovor za stipendiranje učenika i studenata s prebivalištem na području grada Vukovara za akademsku i školsku godinu 2019./2020. Prema riječima Pavličeka, od ukupnoga broja stipendija dodijeljena je 61 stipendija u iznosu od tisuću kuna mjesečno za studente svih godina studija deficitarnih zvanja. Za studente svih godina studija ostalih zvanja dodijeljeno je 80 stipendija u iznosu od 500 kuna mjesečno.

surađuju s Airbusom i Boeingom U Vukovaru se otvara pogon za proizvodnju interijera za putničke i privatne zrakoplove

– Svjesni smo kako studiranje i košta i velik je udar na kućne budžete pa smo željeli i na ovaj način studentima i njihovim roditeljima financijski pomoći tijekom studiranja. Raznim mjerama želimo pokazati da naši mladi sugrađani imaju budućnost u Vukovaru jer broj zaposlenih iz dana u dan raste ponajprije u privatnom sektoru, što znači da stipendije nisu uzaludne te da će ti mladi ljudi jednog dana biti nositelji društva u gradu Vukovaru – rekao je Pavliček.

Ulaganje u infrastrukturu Sanacija ulica, gradnja novih parkirališnih mjesta...

Dodao je kako je za isplate stipendija u gradskom proračunu osigurano 1,6 milijuna kuna kao i da su stipendije dobili svi studenti koji udovoljavaju propisanim kriterijima. Nužno je bilo prebivalište na području grada kao i to da student studira u RH. Pavliček je podsjetio i kako od prošle godine Grad Vukovar dodjeljuje i stipendije za deficitarna zanimanja u srednjim školama tako da je u ovoj školskoj godini Grad dodijelio 20 takvih stipendija učenicima srednjih škola. Njihov je iznos 400 kuna mjesečno.