Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
zadarska županija

Dodijeljene nagrade svima onima koji su svojim radom doprinijeli uspješnoj sezoni

1/3
– Turist mora upoznati svoga domaćina, iskusiti doživljaj destinacije, a ne samo prespavati i otići. Moramo razvijati kvalitetu, a ne kvantitetu –

Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji sa Zadarskim listom 17. je put dodijelila nagrade tvrtkama, događanjima i osobama koje su svojim radom doprinijeli uspješnoj turističkoj sezoni, ali i unaprijedili turističku ponudu, brendiranje destinacije i dali doprinos produljenju sezone.

Nagrade su dobili Samostan benediktinki sv. Margarite u Pagu, D-Marin Marina Dalmacija, Turistička zajednica Grada Nina, ŠC Višnjik, Terra Travel, OPG Babac Damjanić, OPG Matulić, Zvonko Gregov i Frane Skoblar.

Završena sanacija luke: Postignut iskorak u lučkoj infrastrukturi Saniran gat i obala u Turnju za tri milijuna kuna

Direktorica TZ-a Zadarske županije Mihaela Kadija rekla je da su svi doprinijeli rastu turističkog prometa.

– Turist mora upoznati svoga domaćina, iskusiti doživljaj destinacije, a ne samo prespavati i otići. Moramo razvijati kvalitetu, a ne kvantitetu – poručila je Kadija uoči proglašenja dobitnika.

Župan Božidar Longin, ujedno i predsjednik županijskog TZ-a, rekao je da su sve aktivnosti usmjerenje prema produljenju sezone.

– Činjenica jest da je naša županija izuzetno privlačna destinacija. Našu je županiju do konca studenog posjetilo oko 1,902.000 turista, a broj noćenja penje se na više od 14 milijuna.

Foto: Zadarska županija

Veliku ulogu u ovim brojkama odigrao je projekt zajedničkog oglašavanja zadarske turističke regije u promotivnim kampanjama aviokompanije Ryanair.

U Zračnu luku Zadar u 11 mjeseci ove godine sletjelo je 601.746 putnika, što je 3% više nego lani. Ono na čemu moramo raditi jest podizanje kvalitete smještaja, usluge, ponude, a sve s ciljem privlačenja što kvalitetnijih gostiju.

More, sunce, ljepota prirodne i kulturne baštine nisu dovoljni za kvalitetan turizam. Stoga je svaki iskorak prema nečem novom, kreativnijem, boljem, drukčijem vrijedan hvale – istaknuo je župan Longin i čestitao dobitnicima.

Projekt proširenja i produbljenja Privlačkog gaza trebao bi biti realiziran iduće godine Potpisan sporazum za projekt vrijedan 17,5 mil. kuna bez PDV-a Širenjem Privlačkog gaza krati se plovidba za 11 milja