Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
snažna veza

Donacija Hrvatske vojske za Vodotoranj

Vodotoranj u Vukovaru
1/2
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
Ne iznoseći visinu donacije, Pašalić je rekao da je riječ o iznosu koji će sigurno pridonijeti ubrzanoj obnovi Vodotornja

U ime pripadnika Središnjice za upravljanje osobljem Ministarstva obrane RH zamjenik zapovjednika Središnjice brigadir Ilija Pašalić uručio je gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi donaciju za potrebe obnove vukovarskog Vodotornja.

Kako je rečeno tijekom predaje donacije, kojoj je nazočilo 60-ak pripadnika Središnjice, oni su sredstva za obnovu prikupili samoinicijativno. Tom prilikom Pašalić je rekao kako je studeni uvijek mjesec u kojem građani Hrvatske razmišljaju o patnji Vukovara 1991. te da su došli zajedno se pokloniti njegovoj žrtvi.

– Na inicijativu djelatnika prikupili smo jedan primjeren iznos sredstava za obnovu vukovarskoga Vodotornja – rekao je Pašalić.

Ne iznoseći visinu donacije, Pašalić je rekao da je riječ o iznosu koji će sigurno pridonijeti ubrzanoj obnovi Vodotornja. Ovom prigodom vukovarski gradonačelnik još jednom je istaknuo snažnu vezu Vukovara i Hrvatske vojske, ističući da nazočnost Hrvatske vojske u Vukovaru govori u prilog zajedništvu, dobroj suradnji i da su grad i HV srasli jedno s drugim.

PLANOVI ZA RAZVOJ TURIZMA u ČAZMI Vidikovac na vodotornju postaje prava turistička atrakcija

– Moramo biti ponosi i sretni što je ne samo kod pripadnika HV-a nego i u cijelom hrvatskom narodu prisutna svijest o vrijednostima i mjestu Vukovara u Domovinskome ratu. Sama ideja da izdvoje sredstva za obnovu Vodotornja čini nas ponosnima na tu svijest pripadnika Hrvatske vojske, ali i cijeloga hrvatskog naroda – rekao je Penava.

Otkako je pokrenuta humanitarna akcija Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva u akciju se uključilo na tisuće građana i pravnih osoba. Građani i pravne osobe prikupili su u ime akcije gotovo 19,5 milijuna kuna.

Vlada RH donijela je odluku prema kojoj će za obnovu simbola vukovarske obrane i Domovinskoga rata uplatiti 18,5 milijuna kuna.

Muzej vučedolske kulture dani hrvatskog turizma Muzej vučedolske kulture primio nagradu za inovaciju godine