Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ULAGANJE U PROGRAME HRVATSKOG DOMA

Dramski projekt za djecu i mlade

Predstavljanje projekta Cooltura
Foto: Branimir Bradarić
Projekt će se financirati u 100-postotnom iznosu te će se provoditi 36 mjeseci

Grad Vukovar i Vukovarska razvojna agencija VURA predstavili su šesti projekt koji je odobren iz EU natječaja „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“. Riječ je o projektu pod nazivom Cooltura, a čiji je korisnik Hrvatski dom Vukovar. Kako je rečeno, projekt će se financirati u 100-postotnom iznosu u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna te će se provoditi 36 mjeseci.

Već je odabrano prvih 50-ak radnika koji kreću na višemjesečnu obuku U travnju prva zapošljavanja u avioindustriju u Vukovaru

– Projekt je namijenjen najvećim dijelom djeci i mladima i jednim svojim dijelom namijenjen je jačanju kapaciteta stručnjaka, odnosno ljudi koji rade neposredno s odgajateljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima naših osnovnih i srednjih škola i vrtića – rekla je ravnateljica Hrvatskog doma Ivanka Miličić.

Objasnila je kako je projekt sastavljen od tri segmenta, od kojih je jedan od njih provođenje dramskog studija, odnosno aktivnosti koja uključuje djecu i mlade s područja grada Vukovara i otvorena je za svu djecu našega grada.

Predstavljanje projekta FoTo Vukovar ULAGANJE U PROGRAME GRADSKOG MUZEJA FoTo Vukovar - projekt za mlade do 25

Drugi dio projekta je jačanje kapaciteta stručnjaka koji će uz kvalitetne edukacije u 10 radionica dobiti dodatna znanja i kompetencije za rad. Treći dio odnosi se na rad s djecom i mladima, a on će donijeti interaktivne predstave za djecu i mlade. U planu je tijekom tri godine napraviti dvije predstave, a radit će se pod vodstvom vukovarske amaterske skupine Scene Martin.