Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Povijesni uspjeh

Galić čestitao brončanim nuštarskim vatrogaskinjama

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Župan je brončanim nuštarkim vatrogaskinjama uručio zahvalnice i pametne satove

U povodu osvojenog trećeg mjesta na Međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži u švicarskom gradu Martignyju, popularnoj Vatrogasnoj olimpijadi, ekipu ženske mladeži DVD-a Nuštar u Vukovaru je primio župan Božo Galić.

Mjesto naftnih polja i plodnih oranica Đeletovci proglašeni seoskom prijestolnicom

Čestitajući im na velikom uspjehu, on je istaknuo kako je to potvrda njihova rada, zalaganja i vještine, ali i velika promocija Vukovarsko-srijemske županije, koja ima dugu i važnu tradiciju vatrogastva. Župan je brončanim nuštarskim vatrogaskinjama uručio zahvalnice i pametne satove, koji će im koristiti u njihovu radu gdje je naglasak na točnosti i preciznosti.

– Raduje me što su ove djevojke pokazale kako i u ovome zahtjevnome zanimanju mogu jednako dobro obavljati zadatke kao i muškarci te da i među njima postoji veliko zanimanje za ovu službu – rekao je župan Galić.

Vatrogastvo u Vukovarsko-srijemskoj županiji postoji više od 140 godina, ali ženskih je ekipa tek nekoliko.

– Ove djevojke starosti od 12 do 16 godina svakodnevno prolaze zahtjevne treninge i mnoge od njih će zasigurno ostati u vatrogastvu – rekao je voditelj vatrogasne mladeži DVD-a Nuštar, predsjednik savjeta vatrogasne mladeži županije Mirko Ružić.

Na vatrogasnoj olimpijadi sudjelovale su djevojke iz 23 države, a nuštarske su vatrogaskinje pravo nastupa ostvarile kao aktualne prvakinje Hrvatske. 

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA Plan dezinsekcije komaraca: Aviotretiranje se mijenja