Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Pazi(n) proračun

Građani odabrali komunalne akcije u vrijednosti 600.000 kn

Pazin
Foto: Grad Pazin
U procesu odlučivanja o sredstvima u iznosu 600.000 kn sudjeluju mještani 6 od 12 mjesnih odbora koliko ih ima na području grada Pazina, što iznosi 100.000 kn po mjesnom odboru

Javne rasprave u mjesnim odborima tijekom kojih su okupljeni mještani izravno svojim glasovima odlučivali o komunalnim akcijama koje će se uvrstiti u Prijedlog proračuna za 2019. godinu održale su se  24. rujna u Kršikli i Grdomselu, 25. rujna u Zamasku i Kašćergi i 26. rujna u Zabrežanima i Hekima, priopćili su iz Grada Pazina.

Podsjetimo, već petu godinu za redom građani imaju mogućnost sudjelovanja u procesu donošenju odluka o raspodjeli sredstava iz gradskog proračuna, tj. provedbi komunalnih akcija na području njihovog mjesta.

Pazin Pazin Održan 6. Festival „Sporta i glazbe“

Projekt je započet još u mjesecu svibnju kada su održane prve javne rasprave u navedenih 6 mjesnih odbora čiji su mještani na licu mjesta dali po 10-ak prijedloga komunalnih akcija za koje smatraju da bi trebale biti provedene na njihovom području.

Naime, od ove godine uveden je dvogodišnji ciklus provedbe projekta što znači da u procesu odlučivanja o sredstvima u ukupnom iznosu 600.000 kn sudjeluju mještani 6 od 12 mjesnih odbora koliko ih ima na području grada Pazina, što iznosi 100.000 kn po mjesnom odboru. Mještani preostalih 6 mjesnih odbora sudjelovat će u projektu naredne 2019. godine kada će odlučivati o raspodjeli sredstava u proračunu za 2020. godinu. Ovime je cilj Grada Pazina bio prikupili što više kvalitetnih prijedloga, a pritom ostati u okviru proračunskih mogućnosti i udovoljili željama građana da izravno odlučuju o većem iznosu.

Nakon prvih javnih rasprava u svibnju, gradski službenici su sve prijedloge analizirali na način da su utvrdili mogućnost provedbe i procijenili financijsku vrijednost svakog pojedinog prijedloga.

Dan Istarske županije Svečana sjednica U Pazinu proslavljen Dan Istarske županije