Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Subvencije

Grad osigurao bespovratnih 800.000 kn za poljoprivrednike

Subvencije za poljoprivrednike
Foto: Branimir Bradarić
Javni poziv objavljen je sredinom travnja, sadrži 14 mjera, a odnosi se samo na poljoprivrednike s područja Grada Vukovara

Čelnici Grada Vukovara potpisali su 45 ugovora temeljem kojih su dodijeljene bespovratne potpore za poljoprivrednike s područja grada.

Potpis ugovora u Puli Pula Potpisani ugovori vrijedni 100 milijuna kuna za obnovu prirodne baštine, nabavu autobusa i izgradnju hospicija

Javni poziv objavljen je sredinom travnja, a sadrži 14 mjera putem kojih Grad sufinancira dio troškova nabave mehanizacije, opreme, plastenika, staklenika, sustava za navodnjavanje u proizvodnji cvijeća, voća, povrća, aromatičnog, ljekovitog i medonosnog bilja, osiguranje usjeva, nasada i stoke, nabavu voćnih sadnica i loznih cijepova, selekcioniranih matica, rojeva, košnica, pčelarske opreme i prihrane za pčele, analizu tla i poduzimanje mjera za poboljšanje kvalitete poljoprivrednih površina, edukaciju i stručno osposobljavanje poljoprivrednika, pripremu projekata za financiranje iz fondova EU i sl.

Troškovi se sufinanciraju od 50 – 80 posto ovisno o mjeri. Dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako je za ovaj program u gradskom proračunu osigurano 800.000 kuna.

– Poljoprivrednici su jedni od nositelja gospodarstva jer stvaraju dodanu vrijednost. Ove su im mjere pomogle da preskoče prve korake kako bi povećali proizvodnju. Sad je na Gradu da im osigura tržište, što može svojim imenom i institucijom – rekao je Pavliček.

Potpis ugovora za obnovu stadiona u Vukovaru Vukovar Rekonstrukcija atletske staze na nogometnom stadionu