Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Vukovar

Rekonstrukcija atletske staze na nogometnom stadionu

Potpis ugovora za obnovu stadiona u Vukovaru
Foto: Grad Vukovar
U planu je rekonstruirati postojeću atletsku stazu u sklopu koje će se nalaziti i dva pjeskolova za skok u dalj, zaletište za skok u vis i skok s motkom, kao i zaletišta za bacanje koplja, kugle i diska i stipl – vodena prepreka

Grad Vukovar i tvrtka Osijek-Koteks d.o.o. potpisali su ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji atletske staze, s popratnim sadržajima, na nogometnom stadionu u Ulici 204. vukovarske brigade, vrijednih 3,1 milijun kuna s PDV-om.

U planu je rekonstruirati postojeću atletsku stazu u sklopu koje će se nalaziti i dva pjeskolova za skok u dalj, zaletište za skok u vis i skok s motkom, kao i zaletišta za bacanje koplja, kugle i diska i stipl – vodena prepreka.

Ministar Goran Marić Uručene darovnice Država darovala Radnički dom Vukovaru, a zemljište Andrijaševcima

Po riječima vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, nakon završetka radova Vukovar će dobiti atletski stadion koji će zadovoljavati norme za održavanje atletskih natjecanja po svjetskim standardima.

Naglasio je da su u Strategiji razvoja sporta u Vukovaru od početka isticali važnost sportske aktivnost najmlađih sugrađana i razvoja zdravih životnih navika.

Također, jednako nam je važan i rekreativni sport građana, dodao je.

- Drago nam je kad imamo vrhunske sportaše, no profesionalni sport je ipak u drugom planu. Stoga nam je ovaj objekt jako važan te smo se i odlučili na njega jer smo procijenili kako gradu nedostaje sportski sadržaj upravo ovoga tipa, a koji će građanima biti otvoren 24 sata dnevno 365 dana godišnje - kazao je Penava.

Partneri Gradu Vukovaru na tom projektu su Hrvatski atletski savez koji sufinancira izradu projektne dokumentacije, kao i postavljanje završnog sloja atletske staze i nabavu opreme za borilišta i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara koji osigurava sredstva za provedbu ugovora.

javni radovi u Vukovaru Javni radovi Uručeni ugovori o radu za 50 nezaposlenih Vukovaraca

- Planirana su sredstva, od 3,5 milijuna kuna, određena još 17. studenog prošle godine, no Grad Vukovar morao je provesti opsežan i precizan posao javne nabave. U ulozi odgovorne osobe Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, ali i osobno, borac sam za mlade i pozitivnu, otvorenu, suvremenu i europsku viziju grada Vukovara - istaknula je Ljiljana Blažević, predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Vukovarske gradske vlasti namjeravaju nastaviti s uređenjem stadiona kroz radove koji obuhvaćaju izgradnju klupskih svlačionica i prostorija, tribina, ograde oko cjelokupnog kompleksa, parkirališta, pješačkih staza, javne rasvjete i krajobraznog uređenja za što su osigurana sredstva u Intervencijskom planu Grada Vukovara u ukupnom iznosu od četiri milijuna kuna.

Ljetni kamp u Vukovaru Ljetni kamp u Vukovaru Sportom i bez mobitela do zdravlja Natjecanje na Vuki Domaćini kupa Hrvatske Ribu na Vuki lovilo čak 240 natjecatelja iz cijele zemlje