Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Uručene darovnice

Država darovala Radnički dom Vukovaru, a zemljište Andrijaševcima

Ministar Goran Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
U bivši Radnički dom bi se trebalo preseliti Veleučilište Lavoslava Ružičke, a na zemljištu u Andrijaševcima planiraju stambeno zbrinuti mlade obitelji

Ministar državne imovine Goran Marić predao je vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi darovnicu kojom je država darovala Gradu Vukovaru zgradu Radničkoga doma u Borovu naselju, a zamjeniku načelnika Općine Andrijaševci na vinkovačkom području Anti Rajkoviću darovnicu o darovanju zemljišta na kojem je nekad bilo prognaničko naselje Blace.

javni radovi u Vukovaru Javni radovi Uručeni ugovori o radu za 50 nezaposlenih Vukovaraca

Zahvalivši na darovnici, gradonačelnik Penava rekao je da je namjera gradskih vlasti u nekadašnji Radnički dom, nakon temeljite obnove, preseliti Veleučilište Lavoslava Ružičke. Također je ocijenio kako je suradnja Grada Vukovara i Ministarstva državne imovine vrlo kvalitetna, korektna i plodna, "a i ovim primjerom pokazalo se da državna administracija može biti učinkovita i brza". 

Vrijednost darovane nekretnine je 8,1 milijun kuna.

Festival u Ulmu Župan Božo Galić na 11. Međunarodnom dunavskom festivalu u Ulmu Dunav nudi još bolje prilike za gospodarstvo, turizam i nove tehnologije

- Suradnja Ministarstva državne imovine i Grada Vukovara je konstanta, jer je Vukovar u središtu interesa Ministarstva drža - rekao ministar Goran Marić istaknuvši kako su prioriteti ministarstva upravo predmeti jedinica lokalne samouprave jer je imovina, pojasnio je, uvijek najbolja veleposlanica života i središnji preduvjet za demografsku reanimaciju Hrvatske.

Po riječima zamjenika načelnika Općine Andrijaševci Ante Rajkovića, na zemljištu na kojem se nakon Domovinskog rata nalazilo prognaničko naselje Blace općinske vlasti namjeravaju stambeno zbrinuti mlade obitelji. Tržišna vrijednost zemljišta iznosi 1,6 milijun kuna.

Energetska obnova u Vukovaru Energetska obnova Prva zgrada sa solarima u Vukovaru