Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Za veliku tvrtku

HS Produkt dobio prestižnu nagradu

HS Produkt dobio Zlatnu kunu
1/5
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Do sada smo već 2500 kuna neoporezivog iznosa potrošili i dali radnicima za Uskrs i ostala davanja i svakako smo htjeli isplatiti i veću božićnicu - rekao je direktor HS Produkta Željko Pavlin

- Nekada su ljudi bili skeptični kada smo govorili da imamo proizvod koji će nešto značiti u svijetu, na tržištu SAD-a, a u zadnjih deset godina naš je pištolj pet puta proglašen najboljim u SAD-u. Od male tvrtke s 20-ak radnika 1992. godine, HS Produkt došao je do Zlatne kune za najbolju veliku tvrtku u Hrvatskoj, a po meni ključ tog uspjeha je, osim vizije vlasnika i želje za ulaganjem, razvoj vlastite proizvodnje. To je dug i riskantan put, ali samo vlastita proizvodnja, vrhunska tehnologija put su ka uspjehu – kazao je Željko Pavlin, direktor HS Produkta, karlovačke tvornice koja proizvodi lako naoružanje i zapošljava 1600 radnika.

Koncertom se želi prikupiti novac za uređenje odjela Specijalne bolnice Uređenje odjela u Dugoj Resi Humanitarni koncert: Kovačiček, Cetinski i drugi pjevaju za Specijalnu bolnicu

Osvajanjem zlatne kune za Hrvatsku, dokaz je da su uspješni po svim segmentima.

- Imamo i ideje za budućnost, želimo se uključiti i u stem područje i kroz Centar kompetentnosti Karlovac i HS Produkt pozicionirati kao mjesto gdje se, osim lakog naoružanja, proizvode i visokotehnološki proizvodi s bazom robotike. Već sada imamo moderna robotska rješenja koja u proizvodnji koristimo prvi u svijetu, tako da na tom području vidimo moguć razvoj tvrtke u idućim desetljećima – kazao je Željko Pavlin u županijskoj Gospodarskoj komori gdje je direktor komore Zlatko Kuzman priredio primanje za tvrtku zbog osvajanja Zlatne kune.

Karlovac Karlovac Skuplja komunalna naknada od iduće godine

- Iznimno smo ponosni na uspjeh HS Produkta, tvornice koja zapošljava, ali i koja koristi vrhunsku tehnologiju, robote u proizvodnji. Ponosni smo i na činjenicu što su dvije karlovačke tvrtke; Dotatus i Drvona bile u konkurenciji za nagradu za mala trgovačka društva. Osim toga HS Produkt šalje poruku o odličnoj suradnji Veleučilišta Karlovac i ostalih škola i institucija s kojima razvijaju nove proizvode – kazao je Zlatko Kuzman. 

Željko Pavlin kazao je da će iskoristiti činjenicu da je država omogućila veći neoporezivi iznos za izdvajanja za radnike.

- Do sada smo već 2500 kuna neoporezivog iznosa potrošili i dali radnicima za Uskrs i ostala davanja i svakako smo htjeli isplatiti i veću božićnicu jer smo imali dobru godinu, tako da ćemo ovu mogućnost iskoristiti maksimalno i nagraditi radnike koji su također zaslužni za Zlatnu kunu i uspješnost tvrtke – dodao je Željko Pavlin.

Za unaprjeđenje rada socijalnih samoposluga Pokrenut informatički pilot-sustav za doniranje hrane hotel europa Novouređeni hotel sada s još više kapaciteta i novih sadržaja