Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Uređenje odjela u Dugoj Resi

Humanitarni koncert: Kovačiček, Cetinski i drugi pjevaju za Specijalnu bolnicu

Koncertom se želi prikupiti novac za uređenje odjela Specijalne bolnice
1/3
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Potencijalni donatori koji žele sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji sredstva mogu uplatiti na račun IBAN: HR79 2400 0081 5104 06587 koji je otvoren posebno za ovu akciju

Rijetko tko na svoj 15. rođendan misli i na dobrobit drugoga, kao što to rade u KUD-u Izvor iz Generalskog Stola u Karlovačkoj županiji. Rođendan će proslaviti 28. studenoga i to velikim humanitarnim koncertom pod nazivom 'Naši pacijenti zaslužuju najbolje' u Domu HV Zrinski s početkom u 19.30 sati. Njime žele sakupiti novac za uređenje odjela Specijalne bolnice za produženo liječenje u Dugoj Resi. Riječ je o odjelu koji je u bolnici jedni ostao neuređen, koji ima 40 kreveta s nepokretnim pacijentima, a potrebno je urediti zidove, podove, kupaonice u apartmanima, dok će stolarija biti zamijenjena u projektu energetske obnove čitave bolnice.

Karlovac Karlovac Skuplja komunalna naknada od iduće godine

- Do sada smo već organizirali četiri humanitarna koncerta, za Dječji odjel karlovačke bolnice, dva u Dugoj Resi za dječaka oboljelog od karcinoma, te za ljude kojima je izgorjela kuća. Sada u povodu 15 godina rada KUD-a, odlučili smo organizirati humanitarni koncert za pomoć dugoreškoj bolnici u uređenju jednog odjela. Usluge ove bolnice koriste pacijenti iz čitave Županije, pa će se i koncert održati u sjedištu županije u Karlovcu. Za uređenje ovog odjela potrebno je oko 1,2 milijuna kuna, a mi želimo ovim koncertom dati svoj doprinos u sakupljanju sredstava - kazao je Damir Škrtić predsjednik KUD Izvor.

Na akciji im je zahvalila ravnateljica bolnice Višnja Mihalić – Mikuljan.

- Zahvaljujem KUD-u Izvor i Damiru te Jadranki Golubić koja je zadužena u našoj ustanovi za poboljšanje kvalitete u zdravstvu i koja je inicirala organizaciju ovog koncerta. Naši odjeli su svi uređeni osim toga. S obzirom na to da iduće godine provodimo energetsku obnovu zgrade bolnice, sva decentralizirana sredstva, oko dva milijuna kuna, uložit ćemo u taj projekt, pa bi uređenje ovog odjela moralo čekati do 2021. godine što je predugo. Nadam se da će se ova akcija i nastaviti i da ćemo uspjeti prikupiti barem polovinu potrebnih sredstva, jer u našoj bolnici liječe se ljudi iz cijele županije te oko 30 posto iz cijele Hrvatske – kazala je Višnja Mihalić-Mikuljan.

karlovačka gradska tvrtka "Zelenilo" nagrađeno za valorizaciju kulturne baštine na grobljima

Na koncertu će nastupiti brojni pjevači i glazbenici - Zdenka Kovačiček, Mirko Cetinski i Canturi iz Rovinja, Vesna Nežić Ružić, Paula Jusić i Đelo jr. Jusić, Meri Miljković, Jelena Kuliš Džoja, Ivan Fiolić Fio te grupa Anelidi iz Pule.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se nabaviti pozivom na broj mobitela 091/552-5553 ili dva sata prije početka koncerta u Domu HV Zrinski. Potencijalni donatori koji žele sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji sredstva mogu uplatiti na račun IBAN: HR79 2400 0081 5104 06587 koji je otvoren posebno za ovu akciju.

karlovačko naselje mala švarča Vlasnici parcela na kojima će Hrvatske ceste graditi rotor dobit će odštetu hotel europa Novouređeni hotel sada s još više kapaciteta i novih sadržaja