Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Suradnja u Vukovaru

HV uklanja još 90-ak objekata razrušenih tijekom Domovinskog rata

Hrvatska vojska
Foto: Grad Vukovar
Mehanizacija HV-a već je na terenu

Pripadnici Hrvatske vojske opet će raditi na raščišćavanju ruševina zaostalih iz Domovinskoga rata. Određeno je 47 lokacija koje će biti uklonjene s područja grada u narednih nekoliko mjeseci.

– Ako Grad Vukovar iskaže potrebu za dodatnim radovima, Hrvatska vojska će stajati na raspolaganju – rekao je zapovjednik inženjerijske bojne GOMBR-e bojnik Ivan Liović.

Realizirana akcija Vukovaru ZaDar: Humanitarna pomoć stigla u Vukovar

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Vukovara Dražen Čulig rekao je da je obrađeno 47 prijava, ali i da se na dodatnih 25 još radi.

– Za očekivati je da ćemo imati još 20-ak prijava što će biti ukupno 90-ak objekata koji će se u narednim mjesecima raščistiti – rekao je Čulig.

Gradonačelnik Penava naglasio je kako je suradnja MORH-a i Grada na vrhunskoj razini, da su ratne ruševine i dalje problem te ih je potrebno sanirati.

– Trenutačno su to objekti čijim će se raščišćavanjem povećati sigurnost naših sugrađana, ali i spriječiti mogućnost nastajanja staništa različitih životinjskih vrsta – zaključio je Penava. 

Memorijalno groblje Tužno sjećane I 27 godina poslije 308 nestalih