Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
pandemija covid-19

Hvalevrijedna inicijativa rovinjskog ugostitelja

1/2
Foto: Grad Rovinj
Ugostitelj Stanislav Briškoski je u svom restoranu pripremio četrdesetak obroka koji su zatim najpotrebitijim građanima podijeljeni uz pomoć članova Crvenog križa

Na inicijativu rovinjskog ugostitelja Stanislava Briškoskog, ujedno i predsjednika Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije, u Rovinju je pokrenuta akcija kuhanja za najpotrebitije sugrađane.

novi termin naknadno Odabrani finalisti za Rovinj Photodays 2020 koji se neće održati po planu

Akcija je krenula u petak, u suradnji s Crvenim križem Rovinj-Rovigno, kako bi se sve moglo odviti prema propisima i naputcima državnog, županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite tako da se obroci isporučuju beskontaktnim putem s obzirom na situaciju s epidemijom COVID-19. Naime, ugostitelj Stanislav Briškoski je u svom restoranu pripremio četrdesetak obroka koji su zatim najpotrebitijim građanima podijeljeni uz pomoć članova Crvenog križa Rovinj-Rovigno.

No, kako ovaj hvalevrijedan primjer solidarnosti ne bi ostao samo na Rovinju, Briškoski je otišao korak dalje, te je predložio i ostalim kolegama na razini Obrtničke komore Istarske županije da isto učine i u svojim gradovima. Ideja je prihvaćena pa će tako zaživjeti u svim gradovima koji imaju predstavnika ceha ugostitelja, koji će u narednim danima kontaktirati lokalna društva Crvenog križa, a nastojat će potaknuti i ostale ugostitelje da se priključe. Svi zainteresirani ugostitelji mogu se javiti u Udruženje obrtnika ili Obrtničku komoru u svojim gradovima.

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar Nose hranu i lijekove starijim osobama

Tako su, objasnio je predsjednik Ceha ugostitelja Istre, odlučili doprinijeti zajednici, a pogotovo najranjivijoj skupini građana čineći ono što najviše vole – a to je kuhanje. Osim za njih, tople će obroke kuhati i za službe koje su na prvoj crti obrane protiv koronavirusa.

Nadamo se, da će se inicijativi odazvati što veći broj ugostitelja kako bi svojim djelom pomogli građanima u nevolji, jer i mali čin može nekome donijeti veliku sreću.