Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
GALERIJA “SLAVKO KOPAČ” U VINKOVCIMA

Izložba fotografija nastalih na radionici Svijet u bojama

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Sastavni dio radionice završna je svečana izložba najboljih radova polaznika. Na izložbi je najviše pohvala za izrađene fotografije dobila sudionica Barbara Ležaić.

U organizaciji Foto Hrvatske i Turističke zajednice Vukovarsko– srijemske županije te Turističke zajednice Grada Vinkovaca i Turističke zajednice Općine Nijemci, otvorena je izložba fotografija svih sudionika nedavno održane besplatne fotoradionice “Svijet u bojama“, koja je upriličena u Galeriji “Slavko Kopač“ u Vinkovcima. Ovo je bila prilika za sve ljubitelje fotografije koji su mogli naučiti kako "uhvatiti" detalj ili trenutak, napraviti priču s fotografijom te su imali priliku proteklog vikenda tragati za najzanimljivijim motivima Vinkovaca i Nijemaca.

PROJEKT VRIJEDAN 2,9 MILIJUNA KUNA Završena energetska obnova osnovne škole u Trpinji

Fotoradionice već niz godina uspješno provodi bračni i umjetnički par Sanja Grgić Ćurić i Nikola Ćurić, koji su u posljednjih 4-5 godina održali gotovo 140 ovakvih radionica diljem Hrvatske.

– U Vinkovcima smo imali 14 polaznika koji su bili uistinu raznolikog znanja kada je fotografiranje u pitanju, od onih koji već imaju kvalitetnu i skupu opremu i nisu početnici u fotografiji do onih koji još uvijek fotkaju mobitelima. No bilo nam je lijepo, potrudili smo se nešto naučiti i dobili smo vrijedan materijal koji će ostati turističkim zajednicama i koji će biti korišten za promociju ovog kraja – rekla je Sanja Grgić Ćurić.

Bila je to prva ovakva radionica koju je organizirala neka županijska turistička zajednica u više različitih mjesta.

– Odlučili smo se na ovu kulturno-prirodnu kombinaciju jer jesen je najkoloritnije i najbogatije razdoblje ovog područja. U vrijeme Vinkovačkih jeseni dobili smo upravo te motive s ljudima, ambijentom i atmosferom. Pokazali smo ljepotu naše prirode u ovo vrijeme – rekla je direktorica Turističkog ureda TZ Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.

Nova turistička ponuda u Općini Andrijaševci U razgledavanje slavonskih sela može se i riječnim turističkim brodom Bosutom

Sastavni dio radionice završna je svečana izložba najboljih radova polaznika. Na izložbi je najviše pohvala za izrađene fotografije dobila sudionica Barbara Ležaić. Lijepim fotografijama istaknule su se i dvije najmlađe sudionice radionica, učenice osmog razreda Ana Srpak i Rebeka Andrijanić.