Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Nova turistička ponuda u Općini Andrijaševci

U razgledavanje slavonskih sela može se i riječnim turističkim brodom Bosutom

Foto: Branimir Bradarić
Brodica koja nosi naziv “Dr. Franjo Tuđman” katamaranskog je tipa, porinuta je prošli tjedan, a plovi od Cerne do Vinkovaca

S ciljem daljeg razvijanja turizma Općina Andrijaševci, nedaleko od Vinkovaca, porinula je prošloga tjedna riječni turistički brod koji nosi naziv “Dr. Franjo Tuđman”. Radi se o maloj turističkoj brodici kapaciteta 24 osobe, koja će ploviti rijekom Bosut i prevoziti turiste zainteresirane za plovidbu i razgledavanje ovoga dijela županije iz jednoga sasvim drugačijeg kuta.

Projekt vrijedan oko 11 milijuna kuna "Goričko sviralo" nova turistička atrakcija na Mađerkinu bregu u općini Štrigovi

– Brodica će ploviti na relaciji od Cerne do Vinkovaca pa samim tim i kroz našu općinu. Želimo na toj ruti afirmirati našu turističku ponudu, ali i rijeku Bosut na koju smo kao općina naslonjeni. Imamo puno toga za pokazati, a pogled s Bosuta je sasvim drugačiji od onoga na što su građani do sada naviknuli. Siguran sam da će i mještanima biti zanimljivo razgledati svoja sela iz te perspektive – rekao je zamjenik načelnika Općine Andrijaševci Ante Rajković. Objašnjava kako je dosta naselja u tome dijelu Vukovarsko-srijemske županije naslonjeno na Bosut, kao i da postoji niz sadržaja koji će biti zanimljivi turistima. Upravo u toj činjenici općina je vidjela svoju priliku za razvoj turizma i razvijanje turističke ponude. Prema riječima Rajkovića, Općina neće stati na ovome, u planu imaju i uređenje stajališta kod arheološkog nalazišta Rokovačke zidine. Tu je i niz ideja kako što bolje iskoristiti brodicu i razviti jednu turističku priču.

– Prvi put Općina Andrijaševci ima jedan takav sadržaj koji ćemo ponuditi svim našim građanima, ali i gostima. Mi smo odrasli s rijekom s kojom i živimo i ovo je jedan dodatni sadržaj. Brodica će ploviti ovisno o interesu i grupama koje budu imale želju ploviti Bosutom – istaknuo je Rajković.

Turistički koncept Brojke potvrđuju: Vir je hrvatska turistička destinacija godine

Turistička brodica “Dr. Franjo Tuđman” je katamaranskog tipa s dva trupa prilagođena rijeci kakva je Bosut. Dijelom je natkrivena i ima benzinski motor. Svečanosti porinuća brodice i prvoj vožnji Bosutom nazočio je i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić koji je pohvalio ideju i rad svih koji su sudjelovali u realizaciji projekta.

– Ova brodica pridonijet će razvoju ruralnog turizma našega kraja – istaknuo je Galić dodajući kako je kupnju brodice sufinancirala Županija