Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Pripremljen raznolik program za Dan grada Kutjeva

Kazališne predstave, klapa Dišpet, nastup Željka Pervana, utakmica...

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Svatko može pronaći nešto za sebe, a treba istaknuti da je ulaz na sve manifestacije, predstave i događanja besplatan

Stanovnici grada Kutjeva uskoro obilježavaju Dan grada koji se veže uz blagdan Male Gospe koju Kutjevčani štuju kao svoju zaštitnicu. Tijekom nekoliko dana obilježavanja Dana grada organizatori su pripremili bogat i raznolik program.

Kutjevo – vinski dragulj u srcu Slavonije Simboli Kutjeva su vino, dvorac, priroda, ljubazni domaćini...

Od ponedjeljka 2. rujna

Početak programa očekuje se već u ponedjeljak 2. rujna kada će se raznoraznim zabavno-sportskim igrama predstaviti zainteresirane udruge s područja grada. Prema rasporedu dan poslije održat će se kazališna predstava za djecu „Avijonko se ženi“, koja će se odigrati u kutjevačkoj kinodvorani. Predstava je ponajprije namijenjena djeci na koju bi svojim edukativnim karakterom trebala pozitivno utjecati.

U srijedu 4. rujna Kutjevčanima će se predstaviti Matica umirovljenika čiji su članovi u sklopu nedavno odrađenog projekta napravili razne rukotvorine koje će izložiti u kinodvorani.

Iz Kutjeva pozivaju investitore u gospodarsku zonu Kamenjača Zemljište u gospodarskoj zoni samo 2 kune po kvadratu

Iste večeri kulturno-umjetničke udruge i daroviti pojedinci s područja grada Kutjeva će treći put dočarati svojim sugrađanima na koji način čuvaju tradiciju i lokalnu baštinu te predstaviti literarni izričaj. U četvrtak, 5. rujna, u kinodvorani će biti održane predstave u izvedbi kazališne skupine iz Velike Gorice. U petak 6. rujna bit će održan središnji događaj proslave Dana grada kada će biti i svečana sjednica Gradskog vijeća.

Ni to nije kraj sadržajnoj proslavi jer je za subotu 7. rujna najavljen nastup klape Dišpet koja će svoje vokalne sposobnosti pokazati na stadionu nogometnog kluba Kutjevo od 21 sat. I ljubitelji nogometa doći će na svoje s obzirom na to da u sklopu natjecanja u 3. HNL istok nogometaši novog trećeligaša Kutjeva dočekuju momčad Belišća.

Demografske mjere na području Kutjeva Veće naknade za bebe, novi vrtić, stanovi za mlade...

Bogat program

Za večernje sate najavljen je i nastup komičara Željka Pervana koji će zabaviti građane Kutjeva svojim bezvremenskim šalama i dosjetkama u komediji pod nazivom Na komadiću Europe. Predstava će se održati u kinodvorani s početkom u 20 sati.

Gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir pobrinuo se sa svojim suradnicima da program i ove godine bude bogat i zanimljiv. Svatko može pronaći nešto za sebe, a treba istaknuti da je ulaz na sve ove manifestacije, predstave i događanja besplatan.

– Pozivamo sve građane i prijatelje Kutjeva da uživaju u programu koji smo pripremili. Kroz godinu radimo puno na projektima, socijalnim i gospodarskim programima te želimo povodom Dana grada i blagdana Male Gospe našim građanima darovati kvalitetan i raznovrstan program – rekao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir. 

Franjo Radman oldtajmerom po požeškoj Zlatnoj dolini Franjo Radman: Moj bicikl iz 1938. nije me nikada iznevjerio