Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Danas počinju edukacije i savjetovanja u sklopu projekta “Koraci suradnje”

Konkretne informacije o svakodnevnim temama za tvrtke, obrte i OPG-ove

1/2
Foto: Poduzetnički centar Pleternica
Projekt “Koraci suradnje“ vrijedan je 657.000 kuna, a s 85 posto bespovratnih sredstava sufinancira se iz fonda EU za regionalni razvoj. Projekt omogućava oblikovanje i razvoj postojećih te uvođenje novih usluga

Od danas kreću edukacije i savjetovanja u sklopu projekta “Koraci suradnje” koji provodi Poduzetnički centar Pleternica. Prilika je to da tvrtke, obrti i poljoprivredna gospodarstva saznaju konkretne informacije o svakodnevnim temama s kojima se susreću, od poreznih olakšica, amortizacije, porezu na dohodak, plaćanju doprinosa, PDV-u, kreditima i ostalim pitanjima, od stručnih osoba.

U Pleternici je otvoreno prvo reciklažno dvorište u Požeštini Projekt vrijedan 2,5 milijuna kuna s 85 posto sredstava sufinancira EU 'Pleterničko reciklažno dvorište može biti ogledni primjer za cijelu Hrvatsku'

Za savjetovanje je angažirana Udruga računovođa i financijskih djelatnika Požega, koja ima stručne suradnike zaposlene u poreznoj upravi, računovodstvenim servisima i bankarskim institucijama te sa svojom širokom lepezom znanja i bogatim iskustvom mogu dati odgovor na gotovo sva pitanja poduzetnika.

Prva tema porezne olakšice

Savjetovanja i edukacije održavat će se ponedjeljkom od 18 sati bez naknade.

Tema današnje, prve edukacije, koja će se održati u Pleterničkom inkubatoru (PLINK) u Starčevićevoj ulici, porezne su olakšice (troškovi reprezentacije, amortizacija, neoporezive isplate, inventura, dodatne evidencije i sl.).

Iduća tri ponedjeljka, 13., 20. i 27. svibnja, teme savjetovanja bit će specifičnosti u oporezivanju, pri čemu je prvo namijenjeno dioničkim društvima (porezne obveze, obveznici PDV-a, izdavanje računa i fiskalizacija i sl.), drugo obrtima (organizacijski oblici, porezne obveze, plaćanje poreza na dohodak i poslovne knjige, obvezni doprinosi, fiskalizacija i sl.), a treće obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (razlike u poreznim obvezama, plaćanje doprinosa, PDV, fiskalizacija i sl.)

Mali pleternički “poduzetnici” Sade jagode, prave pekmez i prodaju ga na sajmovima

Na posljednjem savjetovanju 3. lipnja razgovarat će se o alternativnim izvorima financiranja te o odnosu banke i tražitelja kredita (vrste kreditnih plasmana, namjena financiranja, kovenante, instrumenti kreditne zaštite, kreditna dokumentacija za obveznike poreza na dohodak ili dobit...)

Projekt “Koraci suradnje“ vrijedan je 657 tisuća kuna, a s 85 posto bespovratnih sredstava sufinancira se iz fonda EU za regionalni razvoj.

Projekt omogućava oblikovanje i razvoj postojećih te uvođenje novih usluga.

Poticaj gospodarskog razvoja

Cilj projekta je pružanje usluga informiranja, stručne i savjetodavne podrške malim i srednjim poduzećima, obrtima i OPG-ovima kako bi se potaknuo gospodarski razvoj.

Posjetitelji su pokazali velik interes za biciklističke rute, prirodu, za slavonsku gastro i eno ponudu Uspješno predstavljanje na najvećem turističkom sajmu u Berlinu Zaokružili priču o destinaciji bećarca kao motivu dolaska u Pleternicu i Slavoniju