Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Međunarodni tjedan djeteta

Mališani iz vrtića posjetili gradsku upravu

Foto: Grad Vukovar
Vrtićanci su se susreli sa zamjenicom gradonačelnika Ivanom Mujkić

U povodu Međunarodnog tjedna djeteta u pratnji odgojiteljica i ravnateljica djeca iz dječjih vrtića Vukovar 1. i Vukovar 2. posjetili su vukovarsku upravu. Tom prilikom mališani su se susreli sa zamjenicom gradonačelnika Vukovara Ivanom Mujkić kojoj su postavljali brojna pitanja. Bilo je riječi o njoj, njenom svakodnevnom radu, gradonačelniku, dječjim igralištima da bi potom razmijenili i darove – crteže i slatkiše.

Vukovarski Oktoberfest Delicije njemačke i domaće kuhinje te raznovrsna piva

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1. Mirjana Kulić rekla je kako se Međunarodni tjedan djeteta tradicionalno održava svake godine u prvom punom tjednu listopada.

– Svrha Međunarodnog tjedna djeteta je usmjeriti pozornost odraslih na potrebe i prava djeteta te položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se – rekla je Kulić.

Zamjenica gradonačelnika kazala je kako je gradska vijećnica sigurno najveselija kada im u goste dođu mališani iz vrtića.

Razvijanje suradnje Čelnici hrvatskih županija posjetili Vojvodinu

– Oni su najiskreniji i daju nam najbolju povratnu informaciju o tome što misle o našemu gradu. Grad se uistinu trudi svih ovih godina podržavati djecu i roditelje i pružiti im sve što je potrebno za sretno djetinjstvo.

Činimo sve što je u našoj mogućnosti, ulažemo u obnovu centralne kuhinje, financiramo ljetovanja, sufinanciramo cijenu vrtića koja je prilično prihvatljiva. Trudit ćemo se i dalje obilježavati Međunarodni tjedan djeteta i činiti ovaj grad ljepšim za našu djecu – rekla je Mujkić.