Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
NASTAVAK SUFINANCIRANJA PRIJEVOZA

Mjesečne karte ili besplatne besplatne povratne karte

Foto: Kristijan Toplak
Sufinanciranje prijevoza traje do 31.12.2021. ili do utroška novca, a studenti koji zlorabe prijevoz izgubit će pravo sufinanciranja

Vukovarsko-srijemske županije i u 2021. sufinancirat će prijevoz vlakom redovitim studentima koji imaju prebivalište u Vukovarsko-srijemskoj županiji od mjesta stanovanja do mjesta studiranja u Republici Hrvatskoj.

Sporazum Vukovarsko-srijemske i Zadarske županije e Zajedničkim snagama u Ninu će otvoriti centar za preradu mesa

Kako kažu u Županiji, redoviti studenti koji studiraju u Osijeku i Slavonskom Brodu imaju pravo na četiri besplatne povratne karte tijekom kalendarskog mjeseca. Redoviti studenti koji studiraju u ostalim mjestima (Zagreb, Rijeka, Split i druga mjesta) imaju pravo na dvije besplatne povratne karte tijekom mjeseca. Redoviti studenti koji studiraju na području Županije imaju pravo na besplatnu mjesečnu kartu.

Mjesečne karte kupuju se isključivo na putničkim blagajnama kolodvora Vinkovci, a pojedinačne na putničkim blagajnama i u vlaku. Treba znati i da se mjesečne karte kupuju isključivo na putničkim blagajnama kolodvora Vinkovci, a pojedinačne prijevozne karte na putničkim blagajnama i u vlaku. U Županiji ističu da studenti koji žele ostvariti pravo sufinanciranja prijevoza trebaju izraditi pametnu karticu HŽPP-a i kupiti potreban profil za studente Vukovarsko-srijemske županije.

BORBA PROTIV KOMARACA Građani će pratiti tko ih i kako štiti od najezde

Profil za 2021. godinu košta 50 kuna, plaćaju ga studenti, a bilježi sva studentova sufinancirana putovanja. Profil Vukovarsko-srijemske županije studenti će moći izraditi isključivo na kolodvoru Vinkovci uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o redovitom studiranju. Sufinanciranje prijevoza trajat će do 31.12.2021. ili do utroška novca. Dogodi li se da student zlorabi putovanja, izgubit će ostvareno pravo.