Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Župan Flego i gradonačelnik Miletić upriličili prijam za delegaciju AP Vojvodine

Multikulturalnost je jedna od poveznica Istre i Vojvodine

Foto: Istarska županija
Na pulskoj tržnici otvoreni su Dani Vojvodine u Istri, manifestacija koja neprekidno traje od 2001. godine

Na pulskoj tržnici nedavno su otvoreni Dani Vojvodine u Istri, dvodnevna manifestacija kojoj je prethodio svečani prijam istarskog župana Valtera Flegu i gradonačelnika Pule Borisa Miletića za delegaciju AP Vojvodine koju je predvodila pokrajinska tajnica za kulturu i informiranje Dragana Milošević. Prijemu, koji se održao u sjedištu Istarske županije u Puli prisustvovao je i generalni konzul Republike Srbije u Rijeci Goran Petrović.

Županija putem 44 projekta privukla više od 138 milijuna kuna za prometnu infrastrukturu Žele graditi i terminal za pomorski putnički promet

Primjer dobre suradnje

Župan Flego je tom prilikom izrazio zadovoljstvo time što Istra i Vojvodina već dugi niz godina njeguju prijateljske odnose i dobru suradnju. Potvrđuje to i manifestacija Dani Istre u Vojvodini/Dani Vojvodine u Istri, koja traje od 2001., a naizmjenično se održava jedne godine u Istri, a druge u Vojvodini.

– Istra i Vojvodina vrlo su slične regije, što je prepoznato još 2001., dakle prije punih 18 godina. Još 2006. potpisan je i Sporazum o suradnji, koji nije ostao samo slovo na papiru, već je zaživio i u praksi. Naše regije dijele vrijednosti multietničkog, multijezičnog i multikulturnog okruženja, a upravo je ova manifestacija primjer dobre regionalne suradnje – izjavio je župan Flego zahvalivši se delegaciji.

Gradonačelnik Miletić ustvrdio je da „vrijeme uistinu brzo prolazi“, te se prisjetio 2001. godine kad su održani prvi Dani Istre u Vojvodini.

Župan Valter Flego o najnovijim ekonomskim pokazateljima Istra je prva dosegla razinu BDP-a iz pretkrizne 2008. godine

Nove teme

– Drago mi je što je ova manifestacija danas postala tradicija koja pokazuje da ljudi žele graditi mostove suradnje. Smatram da ima prostora za gospodarsko povezivanje jer ono je temelj nadgradnje, a kad se gospodarstva povežu taj je odnos još čvršći – kazao je gradonačelnik Pule.

Zadovoljstvo je izrazila i tajnica Pokrajinske vlade AP Vojvodine Dragana Milošević koja se osvrnula i na 3. Sea star festival, koji se održava u Umagu, a pokrenuli su ga organizatori festivala EXIT iz Novog Sada.

– Danas smo pokrenuli i niz novih tema i pitanja, ne samo u kulturi i turizmu, već i na drugim područjima jer smatramo da postoji zaista širok spektar mogućnosti daljnje suradnje – istaknula je Dragana Milošević.

istarska županija Županija ulaže više od 13 milijuna kuna u unapređenje primarne zdravstvene zaštite