Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Pakoštane

Na 11. Školjki klape iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Na 11. Školjki klape iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske
1/3
Foto: TZ Pakoštane
Ovogodišnje izdanje festivala klapa održat će se u Pakoštanima 30. lipnja na glavnom trgu

Kada je prije desetak godina u lokalnim zadarskim novinama izišao članak da na zadarskom području nema pravih prvih tenora i soprana i da zadarske klape ne podupire ni Omiški festival, zaljubljenik u klapsko pjevanje Bojan Pogrmilović odlučio je organizirati “Školjku” u Pakoštanima.

– Prvi smo festival organizirali 2008. Prvi je razlog stvarno bio taj članak u novinama, pa smo željeli pokazati da na zadarskom području itekako ima divnih glasova. Drugi je razlog bio što smo htjeli zvuk izvorne klape, bez monitora i intervencija ton majstora. Zato pozornica ima oblik školjke – prisjeća se početaka festivala umjetnički direktor Bojan Pogrmilović.

Pašmanski kanal oduševio je daskaše još lani Regata “KDJ Zagreb Open 2018.” 31. 5.-3. 6. Daskaši i surferice sezonu počinju u Sv. Filipu i Jakovu

U prvoj je fazi festival bio zamišljen kao natjecanje klapa iz Zadarske i Šibensko-kninske županije. Prije tri godine promijenjen je koncept pa festival sada ima međunarodni karakter. Jedanaesto izdanje festivala održat će se u Pakoštanima 30. lipnja na glavnom trgu. Nastupit će klape iz Hrvatske i BiH. Natjecanje ima jedinstvenu formu i u istoj večeri održava se u tri izlučne faze. Posebnost je i to što se zajedno natječu muške, ženske i mješovite klape, a stručni sud im daje ocjene i komentare u pisanom obliku kako bi mogli do idućeg festivala vokalno doraditi nastup.

Fešta u Pakoštanima Fešta “Mali Križi, malo biži” Mladi grašak na tisuću načina: Pakoštane za Tijelovo u znaku biža Biograd na Moru Biogradska rivijera Osmislili novu avanturističku igru za turiste kroz rješavanje zagonetki