Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Sv. Filip i Jakov

Na petom Muul Festu nastupaju Kandžija i Gole Žene te Reah

Muul Festival u Sv. Filipu i Jakovu
1/3
Foto: Sveti FIlip i Jakov
Festival će se održati u srijedu od 21.30 sati na Glavnom mulu u Svetom Filipu i Jakovu

Pod pokroviteljstvom Općine i Turističke zajednice Sv. Filipa i Jakova u srijedu, 08. kolovoza, održat će se peto izdanje Muul Festivala na kojem će nastupiti hip–hop senzacija Kandžija i Gole Žene i autorski bend Reah iz Šibenika. Kao i svake godine festival se odvija na Glavnom mulu u Sv. Filipu i Jakovu s početkom u 21.30 sati, a ulaz je slobodan. 

Uređenje plaže Studenac Plaže na području općine Tkon najbolje za djecu i vodene sportove Izrađen je Glavni projekt uređenja javne plaže Studenac

Podsjetimo, želja organizatora je da festival postane tradicionalan tj. da se održava svake godine s različitim bendovima koji i ne moraju biti istog žanrovskog usmjerenja.
Hip-hop atrakcija Kandžija iz Osijeka prvo je ime koncertnog programa ovogodišnjeg Muul Festivala. Iza njega je deset godina karijere, a nakon posljednjeg albuma ‘Nema Labavo’ i rasprodanih zagrebačkih koncerata s njegovim bendom Gole Žene, Kandžija je zasigurno jedno od važnijih imena regionalne hip hop scene. 

Teatar Babac Open Na otoku se održava Teatar Babac Open Prvi put kazališna predstava u sklopu Filipjanskog lita na otoku Bapcu

Njihovo prvo studijsko izdanje, album “Nema labavo” uskoro slavi dvije godine od objave. Najavilo ga je nekoliko pjesama i službenih singlova, među kojima su “Crkva”, “Mače”, “Đuro”. Album je predstavljen uživo na koncertima diljem Hrvatske i regije, uz veliku koncertnu promociju u zagrebačkoj Tvornici kulture, a put ih je odveo i do Dublina, gdje su nastupili u listopadu prošle godine. S albuma je nakon objave predstavljena još nekolicina zamijećenih singlova – “Pištolj” ft. Goran Bare, naslovni “Nema labavo”, “Fiš”, kao i serijal videouradaka koji su dostupni na njihovu službenom YouTube Vevo kanalu.
Glazbena podrška ove godine dolazi u grupi Reah – autorskog tročlanog alt-rock benda iz Šibenika. Riječ je o projektu iskusnih glazbenika koji su djelovali i još djeluju u kultnim šibenskim bendovima poput Beetantone, Lkok, Fogselles, Mindark, Rising dream i Evil pony. 

Bend je osnovan 2016. godine te se početkom ove godine više aktivirao, kako svirački tako i kreativno.
Od većih svirki izdvajaju otvaranje Kulturaljke u Šibeniku te pobjedu na ovogodišnjem St-art natjecanju u Splitu u konkurenciji više od 20 bendova iz regije.
Bend trenutačno, uz odrađivanje koncerata, snima album koji bi trebao ugledati svjetlo dana nakon ljeta.

Festival cvijeća Sveti Filip i Jakov Sveti Filip i Jakov Na Festivalu cvijeća oko 100 izlagača i 20.000 posjetitelja Povratak u život starog kina u Svetom Filipu i Jakovu U središtu Svetog Filipa i Jakova bit će moderan kulturni centar Povratak u život starog kina