Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
promoviranje uređenja grada i kvalitete življenja u njemu

Nagrađene najljepše okućnice, balkoni i izlozi u Umagu

1/14
Foto: Grad Umag
Najbolje uređeni okoliši stambenih ili poslovnih objekta čine bitnu kariku u stvaranju imidža lijepog Umaga, stoga je riječ o vrlo važnom priznanju svakog od nagrađenih kandidata

Stigao je dan još jednog godišnjeg ciklusa nagrađivanja najljepše uređenih okućnica, balkona i izloga u Umagu, u organizaciji Grada Umaga i Turističke zajednice grada Umaga, a s ciljem promoviranja uređenja grada te kvalitete življenja u njemu. Najbolje uređeni okoliši stambenih ili poslovnih objekta čine bitnu kariku u stvaranju imidža lijepog Umaga, stoga je riječ o vrlo važnom priznanju svakog od nagrađenih kandidata.

Ukrašeni izlozi na Stradunu u blagdanskom ruhu Mališani ukrasili izloge na Stradunu

Nakon posjeta i pregleda stručne komisije u sastavu ing. Ester Brajković Vladilo, Ivane Coslovich i Ive Jakac Brajković, Turističko vijeće TZ-a Umag, na sjednici održanoj dana 08. studenog 2018., donijelo je Odluku o dodjeli priznanja i novčanih nagrada za najbolje uređeni okoliš stambenog objekta, najljepše uređeni balkon te najljepše uređeni izlog na području Grada Umaga u 2018. godini. 

Vlasnicima prekrasnih okućnica, balkona i izloga nagrade su uručili direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović te gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese 12. prosinca 2018. godine u prostorima POU „Ante Babić“ Umag.

Kategorija najljepše uređenih okućnica donijela je tri nagrade.

Trećeplasiranom je proglašena okućnica gospodina Elija Žufića kojemu je pripala nagrada od 700,00 KN, drugoplasiranom je proglašena ona gospodina Maurizija Mikca u Juricanima kojemu je pripala nagrada od 1.000,00 KN, dok je najljepše uređenom okućnicom odabrana ona gospođe Lidije Sorčić kojoj je pripala nagrada od 1.500,00 KN.

broj festivalskih karti ograničen Sea Star Festival u Umagu u najjačem izdanju do sad

Drugo mjesto za najljepše uređeni balkon pripao je Kati Bajo kojoj je uručena nagrada od 500,00 KN, dok je nagrada za najljepše uređeni balkon u 2018. godini pripala Veri Štokovac kojoj je uručena nagrada od 700,00 KN.

Nagrada za najljepše uređeni izlog ove je godine pripala poduzeću „Procella d.o.o.“, a vlasniku Zoranu Goljevščeku i supruzi Ivani je ovom prilikom dodijeljena nagrada od 700,00 KN.

Nagrađivanjem okućnica, izloga i okoliša Grad Umag i TZ grada Umaga žele potaknuti građane da se prijave na natjecanje i pokažu rezultate svog truda i rada. Natjecanje je ujedno i vid nagrađivanja građana Umaga koji svojim doprinosom uljepšavaju sliku našeg grada.

eu fondovi Istarska županija ugovorila je više od milijardu i 600.000 kuna europskih sredstava