Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Zlatni glas Zlatne doline

Nagrada žirija u Suboticu, publike u Široki Brijeg

Foto: pszupanija.hr
Tamburaški festival ove je godine održan 45. put

Ansambl “Ruže” iz Subotice pobjednik je ovogodišnjeg festivala “Zlatni glas Zlatne doline”, jednog od najdugovječnijih festivala tamburaške glazbe u Slavoniji, koji je 45. put održan u Kaptolu. Subotički tamburaši slavili su s pjesmom “Ej, tamburo” za koju je glazbu napisao Sebastijan Kantur, a tekst Ninoslav Radak.

Prilika za prekvalifikaciju i zasnivanje radnog odnosa

Drugo mjesto pripalo je TS “Zvona” iz Đakova s pjesmom “Otet ću te zlato moje”, a treće solistici Ani Baketarić iz Pleternice sa skladbom “Zbogom i oprosti mi”. Posjetitelji su najviše glasova dali Dukatima iz Širokog Brijega za pjesmu “Šešir”, Željki Kršulj Berač za pjesmu “Zaboravit nikad srce neće” te Petru Pokupčiću za skladbu “Hej tuđino”.

Načelnik općine Kaptol Mile Pavičić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević iuime pokrovitelja istaknuli su dugovječnost ovog festivala, koji sve više napreduje i kreće prema svojim zvjezdanim trenucima. Poželjeli su da se festival razvija i u budućnosti i postane zalog zajedništva.

– S pjesmom se i ratovalo i svatovalo. Ona je i dalje odraz cijelog našeg života, lijepog i ružnog, ali najviše našeg zajedništva – poručio je župan Tomašević.

Zahvaljujući gostovanju sastava iz Vojvodine i BiH, festival je ove godine prvi put poprimio međunarodni karakter. Prihod od prodaje nosača zvuka dodijeljen je Caritasu župe Kaptol.

Zadovoljstvo zbog potpisivanja strateški važnog ugovora Gradnja brze ceste s izlaskom na autocestu riješit će problem prometne izolacije Pilot-projekt podizanja novih mješovitih ekoloških nasada U Poljoprivredno-prehrambenoj školi niče inovativni voćnjak 
s 14 različitih vrsta voća