Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Završena obnova Srednje strukovne škole Marka Babića koja je oštećena za nevremena lani u srpnju

Nakon pet mjeseci “gostovanja”, đaci opet u svojim klupama

1/7
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Na školi je saniran krov, učionice su oličene, a postavljeni su i novi parketi te staklene pregradne stijene

Poslije mjeseci intenzivnih radova završena je obnova i sanacija zgrade Srednje strukovne škole Marka Babića u Vukovaru na kojoj su ljetos tijekom olujnog nevremena u srpnju nastale goleme štete. U nevremenu je stradalo krovište što je dovelo do prodora kiše, odnosno vode u unutrašnjost škole i do oštećenja elektroinstalacija, podova, parketa, zidova te nastavne opreme koja se nalazila u školi.

Turizam Izaslanstvo županije na turističkom sajmu CMT u Stuttgartu

– Najvažnije je da su se učenici vratili u školu koja je nakon kvalitetno obavljene sanacije puno ljepša i bolja nego što je to bila prije – rekao je vukovarsko-srijemski župan koji je sa županijskom pročelnicom za obrazovanje Jadrankom Mustapić Karlić posjetio školu da bi se upoznali s izvedenim radovima.

Mustapić Karlić kazala je da Vukovarsko-srijemska županija ulaže znatna sredstva u sustav obrazovanja.

– U sanaciju škole oštećenu tijekom olujnog nevremena uloženo je oko 4,3 milijuna kuna – rekla je Mustapić Karlić.

Na Srednjoj strukovnoj školi Marka Babića saniran je krov, učionice su oličene, a postavljeni su i novi parketi te staklene pregradne stijene.

grad Vukovar vukovarsko veleučilište Virtualne naočale za studij fizioterapije

– Presretni smo što su radovi završeni i što smo nakon pet mjeseci gostovanja u drugim školama ponovno u svojoj. Nadamo se kako ćemo u okviru energetske obnove iduće godine promijeniti i vanjsku stolariju – rekao je ravnatelj škole Vladimir Matić.

Inače, Srednju strukovnu školu Marka Babića pohađa 286 učenika podijeljenih u 30 razrednih odjela koji su tijekom mjeseci izbivanja iz svoje škole nastavu pohađali u više objekata na području Vukovara.